Mazda3 MPS ar putea reveni în segmentul Hot Hatch-urilor în toamnă

de Bogdan Mirică
Vineri, 24.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda3 MPS ar putea să primească un urmaş în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Hot Hatch-ul japonezilor ar urma să dezvolte 300 de cai putere.

Segmentul Hot Hatch-urilor devine din ce în ce mai aglomerat odată cu lansările lui Ford Focus RS şi Honda Civic Type R. De asemenea, clienţii devin din ce în ce mai pretenţioşi. Mazda crede că poate să ia parte la lupta din acest segment prin reînvierea celui mai important model sportiv al său, despre care oficialii susţineau că nu va avea un urmaş.

Este vorba despre Mazda3 MPS, Hot Hatch-ul oferit generaţiile trecute doar cu tracţiune faţă, nu foarte popular în rândul publicului european. O publicaţie australiană susţine că Mazda are deja planuri de a reveni cu o nouă generaţie, aşteptată să folosească un motor supraalimentat de 2.5 litri, capabil să dezvolte necesarul de putere din acest segment: adică peste 300 de cai.

Esential 300 de cai putere ar urma să dezvolte Mazda3 MPS.
Pentru a evita mai multe critici primite de generaţiile anterioare privind ţinuta de drum, viitorul Mazda3 MPS ar putea fi oferit alături de o tracţiune integrală, care să gestioneze mai bine bagajul de putere.
Un concept care să anticipeze versiunea de serie este aşteptat în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Şi tot în toamna acestui an, Mazda ne pregăteşte debutul noii generaţii CX-9. În luna noiembrie, mai exact, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, având în vedere că cel mai mare SUV al japonezilor este adresat mai mult pieţei americane. După acesta este aşteptat şi noul

Comentarii (11)

  • Pentru futurologi
    Da, stim deja ca va fi peste orice Golf de acum si de peste 4 generatii. Va rog, nu va mai obositi mainile sa ne spuneti.
    32 25
  • hot hatch
    hot hatch-ul perfect tre' sa fie 2.0l turbo awd; orice altceva e aiurea, chiar daca bla bla megane rs si maretia RWD-ului
    3 2
  • Mazda, nu mai trebuie sa demonstreze nimic, cu acest viitor MPS care 100% va arata fenomenal ca toate modelele acestui brand de altfel.

    Mazda a demontsrat deja cu modele mai mici, ca motorul aspirat de 1.5 90 CP este mai rapid cu 1,4 sec decat motoarele de ''aspirator'' supraalimentate si cu putere egala ( cu 5 cai in plus la A1 ).

    La fel cum Mazda 6 2.5 192 cp a demonstrat in testele americane ca are un consum similar cu Octavia RS cu motor de cilindree mai mica dar cu 30 cp mai mult.

    Deci cam e posibil sa fie ''peste Golf'' , la anumite capitole. Nu o sa ma laud, am Golf dar recunosc ca sunt si alte masini interesante in acest segment, cum ar fi : Honda Civic Facelift 1.6D 120 CP, Ford Focus 2.0 , Mazda 3 , Ceed GT etc
    30 37
  • @Bomba cat de tolomac sa fii incat sa numesti motoarele astea "motoare de aspirator supraalimentate", in conditiile in care tu ai un 1,6 turbo ? =)) e noaptea mintii frate !
    Credeam ca ai si tu macar un 6 cilindri de 2-3 litri de vorbesti asa si cand colo... tu stai la semafor cu masina de cusur Singer sub capota :)

    Cu oameni ca voi, Mazda o sa aiba soarta BMW-ului. N-o sa le mai suporte lumea, din cauza celor care le conduc.
    25 9
  • @mowgli

    Chiar crezi ca are Golf 7 1.6 TDI? E reteta clasica, cont la misto, spune ca are Golf, apoi il face de ras, in special fata de Mazda, adica sa aiba @Blower Golf diesel? Nici vorba. Pardon, @Bomblower.
    23 8
  • O sa ajung sa detest marca asta din cauza unor specimene ca cel de mai sus... Pacat, pentru ca dezvoltasem o pasiune pentru Mazda 6 si chiar eram foarte aproape de a-mi cumpara una, dar din cauza unora cu o cultura automobilistica jalnica dar care incearca cu disperare sa divinizeze marca aceasta (cu minusurile ei, ca si oricare alta marca) parca incep sa-mi dispara tot mai mult regretele ca nu mi-am luat-o atunci cand am avut ocazia...
    16 10
  • @Andi1

    si pana la urma... Superb?
    5 3
  • @vianu
    Pana la urma ... am ramas la vechea Octavia :) S-au deschis fronturi noi de investitii care au absorbit fondurile pentru masina noua! :)
    Da, ma gandesc si la noul Suberb acum, dar mai am timp de gandire pana imi va permite din nou bugetul ... :)
    11 5
  • da ma, de aia nu ti`ai luat mazda, ca se gaseste unu pe aici sa o laude excesiv si ti`ai schimbat parerea despre masina.
    ne lasi?
    7 2
  • Subscriu la ce a scris mog. Auzi la el, nu a mai cumparat masina pentru ca a vazut nu stiu ce comentariu pe nu situ ce site. Bre ne lasi cu vrajelile? Trebuia sa zici de la inceput ca nu ai mai avut bani pentru ea (asta daca ai avut vreodata) si de aia nu ai mai cumparat-o. Nu cumperi Mazda ca ai vazut un comentariu, dar ai TDI. Esti doar un fan TDI care incearca sa denigreze o marca ce nu poate fi denigrata in niciun fel.
    5 1
  • @mog & Tudor - voi nu stiti sa cititi sau nu va pricepeti la citit?? Eu zic sa mai cititi odata ce am scris, eventual pe silabe si sa urmariti cu degetul...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru