McLaren va construi 20 de exemplare P1 care vor avea caroseria fabricată integral din fibră de carbon

de Sebastian Toma
Luni, 08.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de Operaţiuni Speciale de la McLaren va construi 20 de exemplare P1 care vor avea caroseria realizată integral din fibră de carbon.

Esential 190.000 de euro costă în plus echiparea lui McLaren P1 cu o caroserie din fibră de carbon.
McLaren P1 va fi oferit şi într-o versiune care are caroseria fabricată integral din fibră de carbon. Vestea nu vine de la oficialii mărcii, ci de la Manny Khoshbin, un colecţionar de maşini exotice care a anunţat că maşina lui va fi una dintre cele 20 de exemplare P1 care vor benefia de o caroserie din fibră de carbon. Dintre celelalte 19, şapte vor merge în Statele Unite ale Americii, în timp ce restul de 12 exemplare vor fi distribuite pe alte pieţe, în funcţie de solicitările clienţilor. Potrivit primelor informaţii referitoare la acest subiect, caroseria din fibră de carbon este oferită ca dotare opţională în catalogul de comandă al lui P1 şi costă 150.000 de lire sterline, echivalentul a 190.000 de euro.

VIDEO: McLaren P1 şi întâlnirea cu Iadul Verde - un clip cu emoţie şi adrenalină

Indiferent de caroseria pe care o foloseşte, McLaren P1 are aceleaşi specificaţii.

Modelul este echipat cu un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, care livrează 737 CP şi 720 Nm. Unitatea cu ardere internă este susţinută de un motor electric de 179 CP şi 260 Nm. Sistemul hibrid format asigură o accelerare de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde şi un consum mixt de numai 8.3 litri la sută. Cei de la McLaren au specificat şi timpul de frânare de la 300 km/h, de 6.2 secunde, timp în care maşina parcurge distanţa de 246 de metri dacă totul decurge în condiţii optime. De la 100 km/h, un McLaren P1 frânează în doar 2.9 secunde şi are nevoie de 30.2 metri.

McLaren P1 a obţinut o viteză medie de peste 180 km/h pe Nurburgring

Urmareste Automarket
Primul client al lui McLaren P1 este Jay Leno, fosta gazdă a emisiunii de mare succes ”Tonight Show” din SUA. Un exemplar costă aproximativ un milion de euro, preţ rezonabil având în vedere caracterul exclusivist al lui P1, producţia fiind limitată la numai 375 de exemplare.

Via GTSpirit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru