Mercedes a câştigat cursa de DTM de la Norisring prin Robert Wickens

de Daniel Popescu
Luni, 30.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Wickens a obţinut victoria pentru Mercedes în etapa de la Norisring din cadrul Campionatului German de Turisme. Podiumul a fost completat de Audi prin Jamie Green şi Mattias Ekstrom.

Esential 7 este locul ocupat in clasamentul general de Robert Wickens dupa victoria de la Norisring
76 de puncte a acumulat Mercedes in sezonul 2014, cu care ocupa locul trei in clasamentul constructorilor
Mercedes a obţinut duminică o victorie surprinzătoare în etapa din cadrul Campionatului German de Turisme desfăşurată pe circuitul stradal de la Norisring, cel mai scurt din calendarul competiţional.

Robert Wickens a obţinut pole position-ul în faţa coechipierului său Paul di Resta, însă startul a fost afectat de ploaie: piloţii au parcurs primele cinci tururi în spatele Safety Car-ului, iar pilotul echipei Mercedes şi-a păstrat poziţia câştigată în calificări şi după ieşirea maşinii de siguranţă de pe circuit.

Di Resta a fost însă protagonistul unui derapaj în ultimul viraj, element care i-a permis lui Jamie Green de la Audi să urce pe locul doi. Wickens a fost capabil să menţină un avans de cel puţin două secunde în faţa lui Green, pe care ulterior l-a consolidat după intrarea la boxe şi a terminat lejer pe prima poziţie.

Până acum a fost un sezon nebun pentru noi şi, prin prisma acestui lucru, această victorie este cu atât mai frumoasă

Robert Wickens
Pilot Mercedes
"Sunt entuziasmat.
Am fost capabil să mă concentrez integral pe propria mea cursa şi să-mi extind avansul. Până acum a fost un sezon nebun pentru noi şi, prin prisma acestui lucru, această victorie este cu atât mai frumoasă pentru mine şi pentru echipa mea"
, a precizat el.

Green şi-a adjudecat locul doi la peste 23 de secunde în spatele canadianului, în ciuda faptului că la intrarea la boxe a fost depăşit de Christian Vietoris. Acesta din urmă a suferit însă pe final o defecţiune la pneul dreapta-faţă care i-a permis lui Green să revină pe locul doi, iar de această problemă a profitat şi Mattias Ekstrom, care a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Audi şi-a adjudecat şi următoarele două poziţii prin Edoardo Mortara şi Adrien Tambay, în timp ce Marco Wittmann a terminat doar pe locul şapte în spatele lui Pascal Wehrlein, însă rămâne lider în clasamentul general cu 58 de puncte, la 19 puncte în faţa lui Mortara. La constructori, Audi rămâne lider cu 196 de puncte, în ciuda faptului că nu a obţinut nicio victorie în primele patru runde ale sezonului.

DTM: Rezultate cursă Norisring:

 1. Robert Wickens          HWA Mercedes    1h15m21.118s
 2. Jamie Green             Rosberg Audi        +23.906s
 3. Mattias Ekstrom         Abt Audi            +25.922s
 4. Edoardo Mortara         Abt Audi            +32.875s
 5. 
Adrien Tambay Abt Audi +44.661s 6. Pascal Wehrlein HWA Mercedes +44.788s 7. Marco Wittmann RMG BMW +46.050s 8. Joey Hand RBM BMW +47.991s 9. Mike Rockenfeller Phoenix Audi +48.803s 10. Timo Scheider Phoenix Audi -1 lap 11. Bruno Spengler Schnitzer BMW -1 lap 12. Gary Paffett HWA Mercedes -1 lap 13. Daniel Juncadella Mucke Mercedes -1 lap 14. Augusto Farfus RBM BMW -1 lap 15. Paul di Resta HWA Mercedes -1 lap 16. Timo Glock MTEK BMW -2 laps 17. Maxime Martin RMG BMW -2 laps 18. Nico Muller Rosberg Audi -2 laps 19. Vitaly Petrov Mucke Mercedes -2 laps 20. Antonio Felix da Costa MTEK BMW -2 laps 21. Christian Vietoris HWA Mercedes -9 laps 22. Miguel Molina Abt Audi -11 laps Retirements: Martin Tomczyk Schnitzer BMW 58 laps

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru