Mercedes a primit 90.000 de comenzi pentru noul A-Klasse

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, preşedintele Mercedes, a anunţat că noul A-Klasse a primit deja 90.000 de comenzi. Modelul îi va ajuta pe germani să stabilească un nou record de vânzări în 2012.

După succesul modelelor Audi A3 şi BMW Seria 1, Mercedes şi-a dorit să aibă un cuvânt de spus în segmentul compact. Se pare că a reuşit odată cu lansarea noii generaţii A-Klasse în această vară.

Modelul compact oferit de constructorul din Stuttgart se bucură deja de succes, 90.000 de unităţi fiind comandate până în prezent. Informaţia a fost oferită chiar de Dieter Zetsche, şeful Mercedes.

Cele 90.000 de unităţi ajută constructorul german să îşi îmbunătăţească vânzările din acest an. Mercedes estimează că acestea vor fi mai mari cu 5% decât cele din 2011, totalizând 1.28 de milioane de exemplare.

Esential 90.000 de comenzi a primit A-Klasse până în prezent.
2.6 milioane de maşini vrea să vândă Mercedes pe an până în 2020.
Daimler are însă planuri mari pentru următorii ani. Dieter Zetsche a declarat că îşi doreşte ca până în 2020 vânzările Smart şi Mercedes să ajungă la 2.6 milioane de unităţi pe an, adică dublu rezultatelor înregistrate azi.
Cu o asemenea performanţă, Mercedes ar urma să depăşească vânzările BMW şi Audi şi ar putea conduce segmentul premium.

Acelaşi Zetsche a declarat că Daimler nu are în plan o reducere de personal, deşi divizia financiară a germanilor vizează o reducere a costurilor cu 2 miliarde de euro până în 2014. Asta după ce germanii au anunţat că vor fi cu 1 miliard de euro sub ţinta de profit estimată pentru 2012 şi că nu se aşteaptă la rezultate mai bune anul viitor.

via automotivenews

Comentarii (4)

  • zarnesteanu
    Acum o saptamana-doua erau 70 000 de comenzi. Bravo lor!
    16 1
  • BaditzaEx
    asteptam acel CLA, rival pt seria 4 de la BMW, asta in cazul in care nu pun piedici acei investitori ( probabil de prin Orient - aia de mai pana ieri avea WC turcesc, au dat cu fundul mai tare de pamant , a tasnit petrol iar acum ridica turnul Babel de 800m si incearca a conditiona taticul automobilului ce sa scoata si ce nu )
    21 3
  • CLA nu concureaza cu Seria 4, ci cu viitorul 2!
    In alta ordine de idei, e mare diferenta intre ceea ce ai vrea si ceea ce vei reusi.
    Nici Audi si nici BMW nu dorm, greu de crezut ca vor reusi dublarea vanzarilor!
    5 0
  • cea mai buna masina din lume
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru