Mercedes: „Am greşit când am decis să nu facem un E-Klasse Coupe AMG”

de Bogdan Mirică
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes şi-ar fi dorit o versiune AMG a actualului E-Klasse Coupe. Din păcate, derivatul de performanţă nu a fost inclus în planurile germanilor atunci când actuala generaţie a fost concepută. Acum, oficialii regretă asta.

Urmareste Automarket
În condiţiile în care aproape orice model din gama Mercedes are şi o versiune de performanţă dezvoltată de AMG, nu e de mirare surprinderea pe care a generat-o decizia germanilor de a nu crea alternative sportive ale actualelor E-Klasse Coupe şi Cabrio. Mai nou, până şi oficialii brandului din Stuttgart sunt de părere că a fost o decizie greşită de a nu da naştere unei versiuni AMG pentru E-Klasse Coupe.

Astăzi însă, dacă ne ghidăm după ce vedem în gama noastră, putem spune că E-Klasse Coupe este o maşină perfectă pentru sigla AMG

Gerd Jungingerm
Manager de produs Mercedes
Gerd Jungingerm, managerul de produs Mercedes, a declarat că decizia de a nu oferi aceste modele a fost luată încă de pe vremea când actuala generaţie E-Klasse era în fază de proiect.
„La acel moment, AMG avea altă strategie de dezvoltare. Astăzi însă, dacă ne ghidăm după ce vedem în gama noastră, putem spune că E-Klasse Coupe este o maşină perfectă pentru sigla AMG”, a declarat Jungingerm.

În prezent, cea mai puternică versiune a actualului E-Klasse este E550, alimentată de un motor V8 şi capabilă să ofere 405 cai putere. Resursele sunt mai mici chiar şi decât cele ale precursorului CLK AMG, produs până în 2009.

via Pistonheads

Comentarii (5)

  • Adrian
    Da...poate pe viitor vor pune un AMG pt. ca merita si vor avea cu siguranta vanzari bune.
    10 0
  • ChuckNorris
    Cred si io...oare ce-o fi fost in mintea lor cand au facut versinunea break AMG...
    6 2
  • Foarte bine au procedat. Deodata ce stii ca nu esti bun la ceva renunti, nu te dai cu curul de balustrada si pe urma sa iasa un rahat. Ca deobicei Mercedes da dovada de multa oportunitate :D .......tocmai ei au recunoscuto ca sunt praf nu numai la modele coupe si cabrio de performanta ci si la fiabilitate.Bun asa, felicitari mercedes .In concluzie tot viitorul Lexus coupe va fi etalonul.
    1 18
  • @Mafia
    Ba nene, tu esti prost! Ai devenit mega agasant cu Lexus. Masina aia are butoane de zici ca-s din anii 90.
    19 1
  • Daca ma uit in vanzari Lexus e la mii de ani in spate!Cat despre motoare tot la fel mai au de invatat mult cum se fac masini premium.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru