Mercedes-AMG ar putea lansa un rival pentru Porsche 718 Cayman: sportiva ar urma să aibă un motor de circa 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG analizează posibilitatea de a dezvolta o sportivă cu un sistem de propulsie de circa 400 de cai putere care să aibă drept rival principal Porsche 718 Cayman.

Divizia de performanță a celor de la Mercedes are în prezent o gamă alcătuită din SLS, GT, GT 4-Door Coupe și Project One (foto). Constructorul german analizează oportunitatea de a extinde aceasta gamă cu încă un model sportiv care să rivalizeze cu Porsche 718 Cayman.

Modelul ar urma să preia o serie de elemente de design de la Project One și să fie poziționat în gamă sub Mercedes-AMG GT, însă alte detalii nu au fost încă stabilite.

Sistemul de propulsie ar urma să se bazeze pe cel disponibil în prezent pe hot-hatch-ul A45 și să fie îmbunătățit pentru a genera aproximativ 400 de cai putere, la care s-ar putea adăuga și un sistem micro-hibrid.

Comparativ, Porsche 718 Cayman vine cu un motor turbo de 2.0 litri și 300 CP, în timp ce varianta mai puternică, Cayman S, scoate 350 CP dintr-un motor de 2.5 litri turbo derivat din vechiul 3.0 Boxer aspirat.

"Ne-am gândit foarte mult cum ar putea Mercedes-AMG să profite mai mult de succesul din sporturile cu motor, în special Formula 1 și cursele de anduranță.

Una dintre idei este o sportivă potrivită pentru rularea pe circuit. Dar pentru moment este doar o idee", a declarat un manager Mercedes-AMG pentru publicația Autocar.

Planul a fost deja prezentat consiliului de conducere, care urmează să ia o decizie finală în această privință în perioada următoare.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru