Mercedes-AMG G63 4x4² revine: gardă la sol de 35 de centimetri și 585 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 16.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale cu noul AMG G63 4x4², noua versiune a modelului lansat în 2015. Noul model are o gardă la sol de 35 de centimetri și este propulsat de un motor V8 de 585 de cai putere.

Constructorul german a publicat o serie de imagini oficiale cu noul AMG G63 4x42. Noul model este construit special pentru off-road, iar numele este unul cunoscut, deoarece Mercedes-Benz a lansat, anterior, un model cu același nume, mai exact, în 2015.

De data aceasta însă, noul AMG G63 4x42 este bazat pe platforma unui Clasa G standard. Prin comparație, vechea versiune era bazată pe platforma modelului cu 6 roți, AMG G63 6x6. La exterior se remarcă numeroase elemente distincte și exclusive ale noului model. Aici remarcăm aripile evazate, jante de 22 de inch încălțate în anvelope de teren, precum și lumini LED montate pe plafon și o vopsea verde specială. Nu în ultimul rând, unele elemente, precum capacul roții de rezervă, sunt confecționate din fibră de carbon.

Același material se regăsește și în habitaclu, alături de un sistem de iluminare ambientală, oglindă retrovizoare digitală, și scaune sport îmbrăcate în piele. Tot aici avem și un instrumentar digital cu un afișaj special la pornirea mașinii.

Evident, cele mai mari schimbări se pot vedea la trenul de rulare, acolo unde avem o gardă la sol de 35.1 centimetri, mulțumită punților portale.

Datorită acestui lucru, unghiul de atac al lui G63 4x42 este de 45 de grade, iar modelul poate traversa ape adânci de până la 91 de centimetri.

Sub capotă se ascunde un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 585 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Mercedes-Benz nu a divulgat performanțele lui G63 4x42, dar este de așteptat ca acesta să fie mai lent decât un AMG G63 standard. Cu toate acestea, noua versiune off-road este mai puternică față de modelul cu același nume din 2015. Acela avea tot un motor V8, dar care dezvolta doar 422 de cai putere și 450 Nm.

Mercedes-Benz nu a dezvăluit mai multe informații cu privire la prețul acestui model. Ceea ce știm, însă, este că noul G63 4x42 va fi disponibil în serie limitată. Constructorul german va dezvălui, pe parcurs, mai multe informații despre noul model.

via Mercedes-Benz, Carscoops

Comentarii (1)

  • "Constructorul german a publicat o serie de imagini oficiale cu noul AMG G63 4x42. Noul model este construit special pentru off-road, iar numele este unul cunoscut, deoarece Mercedes-Benz a lansat, anterior, un model cu același nume, mai exact, în 2015."
    De unde le scoateti ma, baieti? Vechiul model se numea G500 4x4² (G550 4x4² in SUA), nu G63 4x4².
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru