Mercedes-AMG GT, înlocuitorul lui SLS AMG, îşi dezvăluie interiorul

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înlocuitorul lui Mercedes-Benz SLS AMG va renunţa la ”Benz” şi va fi denumit Mercedes-AMG GT. Dezvelirea completă are loc în septembrie, dar nemţii au prezentat deja două poze ale interiorului.

Esential 500 CP este nivelul de putere aşteptat de la V8-ul supraalimentat al viitorului AMG GT.
Mercedes-AMG GT va fi competitorul lui Porsche 911 din partea mărcii în stea, pe lângă faptul că este şi primul model al companiei germane care nu mai foloseşte numele Benz, acesta fiind înlocuit cu particula "AMG", aferentă diviziei de performanţă. Până la dezvelirea din toamna anului curent, nemţii au publicat două imagini ale interiorului lui AMG GT, înlocuitorul celebrului SLS AMG. Totodată, este şi cel de-al doilea model independent produse de divizia de performanţă AMG a mărcii Mercedes-Benz. Anunţul lansării lui AMG GT în toamna anului curent a fost făcut odată cu prezentarea celor două imagini ale habitaclului, în cadrul conferinţei de presă organizate de Mercedes-Benz la Salonul Auto de la New York. Până în acel moment, nomenclatura Mercedes-Benz avea numele de cod C190 pentru modelul respectiv şi nu era specificată renunţarea la numele "Benz".

Mercedes-Benz: "Viitorul AMG GT va fi cea mai frumoasă maşină pe care am construit-o"

Interiorul lui AMG GT va avea tot două locuri şi se va concentra pe materiale şi finisaje de calitate.

Numeroase elemente ale modelului vor fi împrumutate de la ultimele lansări ale constructorului, cum ar fi C-Klasse W205, cu toate că finisajele abordate vor fi la un nivel superior. Bordul va fi îmbrăcat în piele şi este construit din fibră de carbon, în timp ce fantele de aerisire preiau tuşele lansate odată cu SLS AMG. Consola centrală va prezenta toate comenzile esenţiale ale modelului, la fel ca în cazul predecesorului său. Printre noutăţi se numără şi prezenţa ecranului tactil introdus pe C-Klasse.

Viitorul AMG GT îl va înlocui pe SLS AMG, modelul din această imagine. Nu ştim încă dacă portierele cu deschidere verticală vor fi "moştenite".

Urmareste Automarket
Pentru moment, nu este clar dacă viitorul AMG GT va avea portiere cu deschidere verticală, la fel ca predecesorul său. În orice caz, cei de la Mercedes-Benz AMG vor apela la un motor V8 supraalimentat pentru noul lor model, aşteptat să dezvolte în jur de 500 CP.
Nu este exclusă folosirea motorului anunţat deja pentru viitorul C63 AMG, un V8 twin-turbo de 4.0 litri. Comunicatele anterioare anunţau prezentarea oficială a noului Mercedes-Benz AMG GT ca fiind programată pentru Marele Premiu al Germaniei, organizat în iulie. Actualul supercar din gama Mercedes-Benz, SLS AMG, a ieşit din producţie în martie.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • masina perfecta pentru a-ti da aere, avand in vedere ca numai pe centru are 4 aeratoare
    12 0
  • razvanis
    @automarket

    Vedeti ca o sa lipseasca "Benz" din denumire
    2 1
  • @razvanis
    Corect. Mulţumim pentru completare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru