Mercedes-AMG pregătește un viitor SUV de performanță electric de 1000 de cai putere

de Tiberiu Safta
Vineri, 12.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Mercedes-AMG lucrează la un viitor SUV de performanță electric. Noul model va fi un rival pentru BMW XM și va avea peste 1000 de cai putere. Lansarea ar urma să aibă loc în 2026.

Mercedes-AMG, divizia de performanță a celor de la Mercedes-Benz, lucrează la un viitor SUV electric de performanță. Conform publicației britanice Autocar, noul model ar urma să apară în 2026 și va avea un propulsor electric ce va dezvolta peste 1000 de cai putere.

De altfel, noul model ar urma să fie un rival direct pentru SUV-uri de performanță ca BMW XM, Lotus Eletre și viitorul Porsche K1. Viitorul SUV de performanță Mercedes-AMG va fi bazat pe platforma dedicată AMG.EA, creată special pentru modelele de performanță și va avea un design nou și original.

Publicația precizează că design-ul noului model ar urma să fie prezentat odată cu lansarea unui viitor concept al acestui model. Ca dimensiuni, viitorul SUV de performanță Mercedes-AMG va avea dimensiuni apropiate de conceptul Vision AMG. Astfel, lungimea va fi estimată la 5.1 metri, iar ampatamentul va fi ceva mai lung de 3 metri.

Noul model va avea o arhitectură de 800 de volți și motoare electrice cu flux axial.

De asemenea, pe partea de dotări, noul SUV de performanță va avea și un sistem multimedia propriu, AMG.OS. Viitorul SUV Mercedes-AMG va avea și tehnologie de vectorizare a cuplului.

Lansarea acestui model nou ar urma să aibă loc în 2026.

via Autocar

Comentarii (1)

  • https://adevarul.ro/stil-de-viata/auto/o-tanara-spune-ca-s-a-prajit-ca-un-pui-de-gaina-2354300.html

    Ha ha ha
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru