Mercedes-Benz adoptă standardul de încărcare Tesla pentru mașinile sale electrice vândute în Statele Unite

de Tiberiu Safta
Luni, 10.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat oficial că modelele sale electrice vor adopta standardul de încărcare NACS al celor de la Tesla pe piața din Statele Unite. Constructorul german devine, astfel, al cincilea producător major care merge pe această cale.

Pe piața din Statele Unite a început să crească numărul mărcilor producătoare de mașini electrice care fac tranziția către standardul de încărcare North American Charging Standard (NACS), patentat de cei de la Tesla. Acum, Mercedes-Benz devine cel mai nou membru al acestei tranziții, după ce a anunțat că modelele sale cu zero emisii vor putea fi încărcate la stațiile de încărcare Tesla pe piața din Statele Unite, începând din 2025.

Astfel, modelele produse după acel an vor primi o priză de încărcare nouă, compatibilă cu stațiile de încărcare Tesla. Pentru a ușura această tranziție, Mercedes-Benz va oferi un adaptor pentru modelele sale electrice începând din 2024.

Constructorul german devine al cincilea producător major de automobile care anunță această tranziție. Celelalte mărci care vor avea mașini electrice compatibile cu încărcătoarele Tesla sunt: Ford, General Motors, Rivian și Volvo. Această tranziție va avea loc exclusiv pe piețele din Statele Unite și din America de Nord.

via Mercedes-Benz

Comentarii (9)

  • Mircea Badea
    haha..ce milogi/lenesi...in curand si in europa la fel.
    2 3
  • Oricât aș vrea tot nu reușesc sa te înțeleg (Mircea), știu sunt limitat ;)
    Pe de alta parte cam ce vrei tu? Sa se “bată” toți sa-si impună propriul sistem? Doar clienții au de pierdut din asta… ma mir ca nu bubui de aroganta de prost gust. Electricele trebuiau sa vina cu sistem de încărcare standardizat, că la benzina si diesel toate se alimentează de la aceeași pompă (un standard pentru benzina, unul pentru motorina… la motorina mai este opțiunea pentru camioane dar nu peste tot)… cum naiba la electrice nu au învățat nimic? Ca tot vorbim de avans tehnologic… mizerie totala, este chiar opusul.
    Tesla sunt cei care practic au introdus mașinile electrice de volum (bravo lor) si au fost suficient de inteligenți (din nou bravo lor) sa dezvolte si infrastructura de încărcare. Infrastructura da încărcare trebuie “folosită” si cum majoritatea din cei care-si iau electrice stau la casa, nu prea au nevoie de stațiile Tesla. Deci si Tesla are nevoie de clienti pentru stațiile lor, ca le trebuie bănuți… doar nu crezi ca se milogește Mercedes de Tesla, este win-win.
    3 0
  • @dutzu
    daca nu se inmultesc statiile datorita acestor milogeli, va fi nasol pt clientii tesla.
    2 0
  • Da pe naiba.. :))) nici nu sunt 2% electrice din parcul auto in circulație si deja vor fi probleme???
    Tu nu citești ce spun prevestitorii de pe aici? O sa fie panouri solare peste tot, eoliene si muuulte alte surse verzi cum ar fi hidro (ups, asta era deja, deci nu se pune)… posibil si in copaci (la panouri ma refer), deși ar fi mai interesant pe floarea soarelui… ca se rotește, exact după soare :)))
    Dacă nu se bagă la greu pe reactoare nucleare (de care or fi ele)… cam slaba șansa sa-si încarce lumea Electricele noaptea, adică atunci când nu se folosesc.
    3 0
  • Si pune-ți d-le un pseudonim sa știm si noi cu cine vorbim (atât cât se poate)… ca-mi dau eu seama dacă-mi răspunzi/comentezi sau ma iei la mișto ;) si dacă nu mi te adresezi cu @.
    2 0
  • Seriff
    @00:33, ti-ai luat electrica? Ai macar bani de o saracie de Spring ca sa salvezi planeta, sau aberezi pe aici zi si noapte sa nu te ia somnul?
    Esti atat de retardat incat nici sa te semnezi cu un amarat de USER nu esti in stare, dar visezi statii de incarcare si solutii ECO, vai de ziua in care ti-a dat cineva acces la net.
    1 1
  • @sheriffutzu
    bai baiatule, tu esti un dizelist, deci ai noroc ca inca umbli liber....pe campii
    0 1
  • Așa credeau si hitleriști ca tine… ca vor fi veșnici, la fel si comuniști… dar uite ca nu-i așa. Pana si Mama Rusia s-a cam împiedicat…
    Vreau diesel/benzina ca nu este ceva mai bun, când se rezolva problema cu bateria/autonomia/încărcarea, trec fără problemă si nu o sa ma uit in spate…
    De ce aș prefera in diesel dacă o electrică ar fi peste?
    1 1
  • @dutzu
    pt ca nu le ai cu fizica/tehnologia, cu anatomia, cu economia. pana si inexorabil stie ce urmeaza.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru