Mercedes-Benz amână lansarea SUV-ului electric EQC în Statele Unite: "Cererea europeană este foarte ridicată"

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 16.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a decis să amâne cu cel puțin un an lansarea SUV-ului electric EQC pe piața americană sub pretextul unei cereri foarte ridicate în Europa.

Mercedes-Benz a început producția SUV-ului electric EQC în primăvara acestui an, iar planurile vizau o lansare pe piața din Statele Unite în primele trei luni ale anului 2020.

Cu toate acestea, constructorul german a anunțat că va amâna lansarea SUV-ului electric pentru anul 2021, sub pretextul că cererea provenită de pe piața europeană este foarte ridicată, mult peste așteptările inițiale.

"Ca urmare a unei noi direcții din partea Daimler AG, există o decizie strategică pentru a sprijini în primul rând cererea clienților din Europa pentru EQC", menționează Daimler într-un comunicat de presă.

De altfel, Daimler are nevoie de vânzări cât mai mari în Europa pentru Mercedes-Benz EQC pentru a respecta viitoarele norme de poluare care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană din 2020.

Pe de altă parte, presa internațională speculează că decizia celor de la Mercedes-Benz are legătură și cu evoluția vânzărilor de mașini electrice în Statele Unite.

Potrivit unor studii pentru primele 10 luni ale anului, se estimează că peste 77% dintre mașinile electrice comercializate în Statele Unite poartă sigla Tesla, motiv pentru care Daimler preferă să aștepte o diversificare a pieței înainte de a vinde EQC în această țară.

Mercedes-Benz EQC este echipat cu două motoare electrice capabile să ofere în total echivalentul a 408 CP, iar bateria de 80 kWh asigură o autonomie oficială de 416 kilometri. Pe piața din România, SUV-ul electric poate fi deja comandat și are un preț de pornire de aproape 76.000 de euro.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • ecosportivu
    normal sa nu fie mare cererea la 'merigani daca au benzina ieftina si nexam malus-uri etc
    in europa insa si bogatii plange ca e chitrosi si vor electrice iar vestele galbene se agita in zadar - exemplu

    https://www.caradisiac.com/malus-automobile-jusqu-a-20-000-eur-en-2020-180352.htm
    16 5
  • Din pacate motivul este cu totul altul decat vanzarile din Europa. Se pare ca Jaguar si Audi au viata foarte grea in fieful Tesla din Statele Unite.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-12-13/mercedes-delays-electric-debut-after-jaguar-and-audi-suvs-flop

    Pentru ca e foarte greu sa te impui in fata tehnologiei Tesla de la ora actuala se pare ca Mercedes a decis s-o lase mai moale si sa incerce cand vor avea cu adevarat sanse de reusita. Lucrurile nu sunt asa de simple cum par, desi masina electrica e sensibil mai simpla decat una cu combustie interna.

    "Jaguar has sold 2,418 I-Pace SUVs in the U.S. this year through November, while Audi has delivered 4,623 e-tron crossovers, according to InsideEVs. By contrast, the website estimates that Tesla has sold about 111,650 Model 3 sedans."

    Cand concurenta e zdrobita literalmente la vanzari, e bine sa-ti gandesti foarte bine miscarile inainte sa faci saltul. Eu cred ca Mercedes mai intai trebuie sa demonstreze ca e o forta in masinile electrice si abia pe urma sa incerce sa intre pe piata americana. Si cum altfel poate s-o faca cel mai bine daca nu la ei acasa?

    E trist, dar gap-ul tehnologic e urias la ora actuala fata de americani. Au pierdut prima batalie, dar razboiul inca e lung. Si cand te gandesti ca au avut zeci de ani sa dezvolte tehnologia electrica si au stat cu mainile in san. S-au uitat la altii cum dau cu capul pana au spart zidul. Cand adopti tactica de copiuta asiatica, vei fi tot timplu vioara a doua si te multumesti cu ramasitele de la banchet. C'est la vie ...
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru