Mercedes-Benz anunță o platformă dedicată utilitarelor electrice: arhitectura va debuta pe viitoarea generație eSprinter

de Cornel Șocariciu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Mercedes-Benz Vans a anunțat o investiție de 350 de milioane de euro pentru dezvoltarea arhitecturii Electric Versatility Platform. Conform reprezentanților companiei germane, platforma va debuta pe viitoarea generație a utilitarei eSprinter.

În ultimii ani, producătorii auto au făcut o mulțime de investiții în sectorul dezvoltării mașinilor electrice. Mercedes-Benz este unul dintre constructorii cu un plan clar în ceea ce privește dezvoltarea mobilității electrice, iar pentru următorii ani, nemții pregătesc o gamă completă de vehicule electrice.

În același timp, divizia Mercedes-Benz Vans a pătruns pe piața vehiculelor electrice cu eVito și eSprinter, modele electrice dezvoltate pornind de la platforma versiunilor cu motoare cu ardere internă.

Acum, reprezentanții diviziei constructorului german au anunțat că vor investi 350 de milioane de euro pentru realizarea arhitecturii Electric Versatility Platform, aceasta urmând să debuteze pe viitoarea generație eSprinter.

Oficialii Mercedes-Benz Vans spun că mulțumită noii platforme vor putea oferi pe viitorul Sprinter electric mai multe versiuni de caroserie. În plus, clienții vor avea la dispoziție trei variante pentru pachetul de baterii.

"Următoarea generație eSprinter ne va permite să oferim mai multe variante de caroserie.

Acest lucru ne va ajuta să îndeplinim cerințele clienților din mai multe sectoare, oferind în același timp avantajele unui sistem electric de propulsie", a declarat Marcus Breitschwerdt, directorul Mercedes-Benz Vans.

În plus, reprezentanții constructorului anunță că producția viitorului eSpinter va fi una neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru