Mercedes-Benz Clasa A plug-in hybrid a intrat în producție: modelul cu autonomie electrică de până la 69 de kilometri este fabricat la Rastatt

de Cornel Șocariciu
Sambata, 29.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că a demarat producția versiunii Clasa A plug-in hybrid. Sistemul de propulsie este disponibil atât pe hatchback-ul de clasă compactă, cât și versiunea Clasa A Sedan, iar bateria de 15.6 kWh promite o autonomie electrică de până la 69 de kilometri.

Versiunile plug-in hybrid ale lui Clasa A, Clasa A Sedan și Clasa B au fost prezentate oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut. Acum, constructorul din Stuttgart anunță că noul Clasa A plug-in hybrid (atât versiunea hatchback, cât și varianta sedan) a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Rastatt, Germania.

Noul sistem plug-in hybrid pregătit de Mercedes-Benz are la bază motorul pe benzină de 1.33 litri cu 4 cilindri care oferă 160 de cai putere și 250 Nm. Acesta este asistat de un motor electric de 75 kW (echivalentul a 102 CP) care oferă un cuplu de 300 Nm. Împreună, sistemul PHEV disponibil pe versiunea A 250e (denumirea comercială folosită de Mercedes-Benz) livrează 218 cai putere și 450 Nm.

Resursele sunt gestionate de o cutie automată cu dublu ambreiaj și 8 trepte, iar motorul electric este alimentat de la o baterie cu capacitatea de 15.6 kWh. Conform producătorului german, pachetul de acumulatori permite o autonomie electrică de 60-68 de kilometri pentru hatchback-ul Clasa A, respectiv 61-69 de kilometri pentru versiunea sedan.

"Prin lansarea simultană a celor două versiuni de caroserie demonstrăm eficiența rețelei de producție din cadrul Mercedes-Benz.

Mai mult decât atât, în aceste momente, uzina din Rastatt este pregătită să demareze și producția lui Clasa B plug-in hybrid", a declarat Jorg Burzer, membru în comitetul de conducere Mercedes-Benz în cadrul departamentului de producție.

În prezent, uzina din Rastatt se ocupă de producția vehiculelor din clasa compactă a constructorului german. Pe liniile de fabricii sunt asamblate Clasa A, Clasa A Sedan, Clasa B și GLA.

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Excelente, o să aibă mare succes !

    Bravo Mercedes !
    7 2
  • A class și GLA mi se par cele mai frumoase din gama Mercedes. Dar generațiile anterioare îmi păreau mai reușite totuși. Pt phev sa vedem cu ce preturi vor veni.
    2 4
  • andrei
    si tot asa, punte bara de torsiune pe spate? la masina de 30-40k? de portbgaaj ce se stie? se micsoreaza din cauza bateriilor?
    7 4
  • @andrei, nu e pentru tine. In portbagaj, iti spun eu, nu incape nici porcul nici damigeana cu vin. Te scutura foarte tare pe drumurile din Romania bara de torsiune si la un hop se scurge vinul pe baterie si ramai cu ea in drum. La 30-40K e o teapa majora. Stai departe de Mercedes.

    Mai bine ia-ti o honda. Am auzit ca motoarele merg foarte bine si cu benzina amestecata in ulei. Nu-s proaste motoarele, asa le-au facut japonezii de shmecheri. Cica poti folosi si ulei de rapita, la o adica. Motoarele alea-s foarte tari, au supape calite tare de tot, poti s-o tunezi de s-o rupi pe mai nimica. Ii pui o toba de esapament bengoasa de le sta inima in loc astora cu Mercedes. Le arati tu lor. Hai ca poti!!
    2 4
  • andrei
    te rog sa ma lasi singur sa hotarasc ce e pentru mine, tu vezi-ti de ciorba ta si nu te baga in a altora ca oricum nu te pricepi la nimic, doar bati campii!!
    daca ai ceva util de zis, fa-o, daca nu abtine-te ca oricum nu urmez sfaturilor tuturor trolilor de pe net.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru