Mercedes-Benz Clasa C și Clasa S primesc un sistem multimedia nou

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o actualizare majoră a sistemului multimedia MBUX pentru modelele Clasa C și Clasa S. Cele două modele primesc acum o interfață grafică nouă și mai multe funcții bazate pe inteligența artificială.

Constructorul german tocmai a lansat o actualizare majoră pentru sistemul multimedia MBUX. Mai exact, sistemele prezente la modelele Clasa C, respectiv Clasa S, primesc acum o interfață grafică nouă, numită Zero Layer. De altfel, aceasta este preluată de la modelele electrice EQE și EQS.

Astfel, pe lângă o interfață nouă, sistemul MBUX actualizat aduce și funcții reașezate pentru o utilizare mai ușoară și mai rapidă. Pe cea mai mare parte a ecranului este redată harta GPS, în timp ce partea de jos a display-ului este rezervată pentru comenzile de reglare a sistemului de climatizare. Mai mult, noul sistem poate să învețe modul de utilizare al șoferului și poate să memoreze setările și chiar rutele frecvent folosite de acesta.

La un moment dat, sistemul poate sugera inclusiv câteva setări personalizate. De exemplu, dacă șoferul are obiceiul de a suna acasă în timpul condusului, atunci sistemul va învăța acest lucru pe parcurs și îi va sugera șoferului să vorbească la telefon, la timpul potrivit, bineînțeles, cu ajutorul sistemului hands-free.

Evident, șoferul poate să refuze această sugestie.

Alături de asta, sistemul aduce și alte funcții noi bazate pe inteligență artificială. Una dintre aceste funcții se numește Energizing Comfort, care oferă un masaj în timpul condusului, în funcție de obiceiurile și cerințele șoferului învățate de către sistem.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru