Mercedes-Benz confirmă data lansării viitorului Clasa G electric

de Tiberiu Safta
Marti, 09.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a confirmat oficial data lansării versiunii electrice a Clasei G. Totodată, aflăm și numele viitorului model cu zero emisii. Astfel, viitorul Mercedes-Benz Clasa G electric va fi botezat G580.

După o lungă așteptare, Mercedes-Benz va lansa în acest an prima versiune electrică de serie a Clasei G. Așteptarea nu va mai dura mult, deoarece noul model va fi prezentat oficial spre finalul lunii aprilie, în cadrul Salonului Auto din China, care va avea loc la Beijing.

Mai exact, noua versiune electrică a modelului de teren va fi dezvăluită în 24 aprilie. Până atunci, Mercedes-Benz a dezvăluit numele noului model. Astfel, noul Mercedes-Benz Clasa G electric va fi botezat „G580 with EQ Technology”.

Din informațiile de până acum, noul Mercedes-Benz G580 va avea 4 motoare electrice, unul pentru fiecare roată și o baterie cu o capacitate estimată la 100 de kWh. Este de așteptat ca noul model să ofere o autonomie de peste 321 de kilometri. Din 2025, va fi disponibilă și o versiune cu un acumulator care va avea o densitate mai mare.

Alături de noul Mercedes-Benz G580 electric, constructorul german va mai prezenta încă două modele noi în cadrul Salonului Auto din China.

Unul dintre acestea este o versiune actualizată a berlinei electrice de lux EQS. Cealaltă mașină nouă va fi Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, o nouă versiune a lui AMG GT cu motor V8 hibrid plug-in.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Stefan
    Super..dau 200.000 de euro sa merg 300 km :)) și asta dacă merg încet.. dacă o fortez puțin am autonomie de dacia șpring:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru