Mercedes-Benz confirmă dezvoltarea unui model electric ce va rivaliza cu Tesla

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 04.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Mercedes-Benz a confirmat în cadrul unui interviu că marca germană va produce un model cu propulsie electrică ce va rivaliza cu Tesla Model S.

Mercedes-Benz lucrează la un automobil electric ce va oferi o autonomie de 500 kilometri a declarat Thomas Weber, șeful departamentului de dezvoltare în cadrul unui interviu recent. Interviul a fost acordat publicației germane Auto Motor und Sport, iar oficialul german a detaliat câteva aspecte ale proiectului: "Lucrăm la un concept inteligent de automobil electric ce va avea o autonomie cuprinsă între 400 și 500 kilometri."

Weber a mai spus că trenul de rulare electric va putea fi montat pe mai multe din platformele grupului, ceea ce înseamnă că Mercedes-Benz ar putea avea în gamă mai multe modele cu propulsie full-electric. Sunt șanse mari ca producătorul german să dezvolte mai mult decât un simplu rival pentru Tesla Model S, fiind posibilă și lansarea unui model crossover.

Urmareste Automarket
Concurența pentru producătorul american Tesla se ascute, majoritatea rivalilor premium din Europa anunțând că vor intra în zona automobilelor cu propulsie electrică.
Pe lângă Mercedes, BMW dezvoltă la rândul său un model electric bazat pe arhitectura viitoarei Serii 5, acest model urmând a intra în gama i, alături de i3 și i8.

Mercedes-Benz a mai produs modele cu propulsie electrică, dar în număr limitat, cel mai recent model fiind B-Klasse Electric Drive, dar și modelul sportiv SLS AMG Electric Drive ce dezvolta 740 CP.

Acesta din urmă folosea nu mai puțin de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.

Via Carscoops

Comentarii (3)

  • hmm... toată lumea vrea un rival pt Model S. Să vedem câți vor reusi acest lucru.
    5 0
  • mai devreme sau mai tarziu toti marii constructori vor avea reprezentati in acelasi segment care momentan este controlat de Model S ( e cam singura limuzina full electric ) . sa nu uitam ca Tesla a publicat mare parte din bretele de inventie si de constructie ... Momentan Tesla nu este un rival atat de puternic deoarece produc foarte putine masini pe an si nu in ultimul rand statiile de incarcare nu sunt destul de raspandite pentru a face ca masinile full electrice sa poate inlocui o masina cu ardere interna
    3 0
  • marii producatori nu s-au pus cu Tesla pt ca au avut alte interese, si acesta e singurul motiv care a ajutat Tesla sa fie ceea ce e azi, respectiv neimplicarea gigantilor, sau ma rog o implicare destul de mica, in domeniul de full electric. E clar ca la puterea financiara pe care o au marii producatori vor veni si ei cu un raspuns. Abia atunci domeniul de full electric va deveni interesant si sunt curios cum va supravietui Tesla. Sa nu uitam ca in istorie au fost multe marci care desi au inceput ca revolutionare dupa 20-30 de ani au fost terminate de mediul concurential. Eu le doresc 1000+ de ani sa reziste ca au facut traba buna.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru