Mercedes-Benz G-Klasse ar putea avea un frate mai mic, numit GLG

de Sebastian Toma
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz ar putea lansa două crossovere pe platforma noului A-Klasse, spun englezii de la Car. Unul dintre acestea va fi o versiune mai mică a lui GLK, în timp ce al doilea va fi un G-Klasse redimensionat.

Esential 2015 este anul în care este aşteptat să debuteze noul Mercedes-Benz GLG.
Mercedes-Benz G-Klasse ar putea primi un frate mai mic, anunţă englezii de la Car. Potrivit primelor informaţii, respectivul model s-ar putea numi GLG şi este aşteptat să debuteze în 2015. Fratele mai mic al lui G-Klasse este aşteptat să-i preia limbajul de design, în timp ce platforma şi motorizările vor fi preluate de la alte modele din portofoliul Mercedes-Benz. Primele informaţii sugerează faptul că noul GLG va prelua platforma MFA a lui A-Klasse, urmând să devină o versiune mai capabilă în off-road decât crossoverul GLA.

Noile informaţii prezentate de englezii de la Car anunţă două crossovere bazate pe noul A-Klasse. Mini G-ul va purta numele de cod X156 şi va fi mai apropiat de G-Klasse din mai multe puncte de vedere, pe când GLA va fi un crossover cu o destinaţie mai comercială. În ciuda aspectului dur, nu toate versiunile lui GLG vor avea tracţiune integrală, fiind plănuite două crossovere cu tracţiune faţă.

Însă, Mercedes-Benz GLG va fi oferit şi în compania sistemului 4Matic, care nu va urma tradiţia lui G-Klasse, urmând să ofere tracţiune integrală printr-un sistem Haldex, nu prin trei diferenţiale mecanice.

Pentru moment, proiectul GLG nu a fost aprobat de consiliul director al mărcii germane. Însă, noua nişă dezvoltată de acest model va include şi o versiune AMG, care va dezvolta 350 CP şi va avea transmisie automată cu două ambreiaje, o punte faţă reproiectată şi o direcţie mai agilă, spun cei de la Car. Debutul acestui model ar ajuta la completarea planului Mercedes-Benz de lansare a zece modele noi până în 2020, din care CLS Shooting Brake este primul născut.

Via Car

Comentarii (1)

  • Sa inteleg ca va fi un fel de Suzuki Jimny sau cum ii zice ?
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru