Mercedes-Benz GLB va fi prezentat în cursul acestui an: noul SUV va avea și o versiune electrică EQB

de Cornel Șocariciu
Luni, 14.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV compact Mercedes-Benz GLB va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Voci apropiate companiei spun că nemții pregătesc și o versiune electrică denumită EQB.

Mercedes-Benz pregătește un nou SUV compact pe care îl vom vedea "în carne și oase" în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în 12 septembrie. Conform surselor apropiate companiei, acesta va purta numele de GLB și va fi poziționat între GLA și GLC.

Viitorul Mercedes-Benz GLB va avea un design inspirat de conceptul Ener-G-Force (foto) și va fi oferit și cu un pachet special pentru iubitorii de off-road. În același timp, interiorul va primi elemente derivate din cele prezentate în premieră pe actuala generație Clasa A. Clienții vor putea comanda un instrumentar digital de bord de dimensiuni generoase, dar și noul sistem de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Conform unor informații apărute în trecut, noul GLB va fi echipat cu motoare diesel și benzină cu 4 cilindri dezvoltate în colaborare cu Alianța Renault-Nissan. Aceleași surse spun că nemții vor oferi și o versiune AMG cu peste 300 de cai putere.

Mai mult decât atât, zvonurile anunță că Mercedes-Benz dezvoltă atât versiuni plug-in hybrid, cât și o variantă electrică.

Aceasta din urmă va purta numele de EQB și va fi gata să ofere o autonomie de până la 500 de kilometri. Lansarea noului EQB este programată pentru 2021. 

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru