Mercedes-Benz GLC: informații și imagini oficiale cu înlocuitorul lui GLK

de Bogdan Mirică
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit astăzi noul GLC, crossover-ul care vine să înlocuiască actualul GLK. Modelul își va face apariția într-un cadru oficial în toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

După multe imagini spion și clipuri de tip teaser, Mercedes a dezvăluit noua generație a modelului GLC. Deși pentru mulți ar putea părea un nume total necunoscut, vă reamintim că Mercedes a decis să redenumească întreaga sa gamă de SUV-uri la mijlocul anului trecut.

Așa că după ce am făcut cunoștință cu GLE, faceliftul vechiului ML, astăzi ne întîlnim cu GLC, noua generație a actualului GLK. Mercedes revine practic în segmentul SUV-urilor medii cu o propunere interesantă, care se poziționează deasupra lui GLA și sub GLE. Noul Mercedes GLC va avea de înfruntat modele cu tradiție, cum sunt BMW X3, Audi Q5 și Volvo XC60, acesta din urmă un adevărat succes în segment, în anul 2014.

Ampatament mai mare decât al lui BMW X3

Așa cum era de așteptat, noul Mercedes GLC împrumută mult din designul conceptul GLC Coupe, expus în primăvara acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai pentru a anticipa un viitor rival pentru BMW X4. Asemeni variantei coupe, noul GLC adoptă un aspect frontal aliniat filosfiei de design actuale, cu o grilă generoasă a radiatorului și cu blocuri optice angulare cu lumini LED.

Stopurile spate seamănă cu cele ale fratelui mai mare, GLE.

Posteriorul nu beneficiază de o linie a plafonului așa de plonjată ca a lui GLC Coupe Concept, dar linia stopurilor este similară, fiind clar o reinterpretare a ceea ce vedem pe fratele mai mare GLE. Aspectul este completat de țevi de eșapament duble și de jante care pot avea o dimensiune maximă de 20 de inch.

Esential 4.1 litri/100 de kilometri este consumul mediu al ambelor versiuni diesel.
7.3 secunde este cel mai rapid timp până la 100 de km/h al noului GLC.
34 de kilometri este autonomia pur electrică a versiunii plug-in hibrid.
Cum era și normal, noul GLC se înrudește cu C-Klasse, de la care împrumută platforma Modular Rear Architecture, dar pe care o adaptează pentru un ampatament ceva mai mare.
Ca și în cazul lui C-Klasse, există și o pierdere în greutate: GLC este mai ușor cu 80 de kilograme decât GLK. Comparativ cu principalul său rival, GLC este mai scurt cu 1 mm, mai lat cu 9 mm și beneficiază de un ampatament cu 60 de mm mai mare. Aceste dimensiuni concură pentru un interior mai spațios, cu mai mult loc pentru picioare pe bancheta din spate.

Două dieseluri și un singur ”benzinar”

Cei care preferă dieselul vor avea la dispoziție două versiuni de motorizare, ascunse sub indicativele GLC 220d 4Matic și GLC 250d Matic. Ambele folosesc același motor diesel de 2.1 litri, cu două versiuni de putere diferite: 170 și 204 cai, cu 400, respectiv 500 de Nm. Indiferent de opțiune, clienții vor beneficia de un consum mediu de 4.1 litri/100 de kilometri și de o rată a emisiilor de 129 g/km.

Cea mai rapidă versiune va fi GLC 250d 4Matic, care accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.6 secunde și atinge o viteză maximă de 222 de km/h. De cealaltă parte, GLC 220d 4Matic ajunge la 100 de km/h în 8.3 secunde, iar viteza maximă este de 210 km/h.

Toate versiunile de motorizare au o viteză maximă de peste 200 km/h.

Pentru moment există o singură versiune pe benzină, GLC 250, care dezvoltă 211 cai putere. Această versiune accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.3 secunde. În viitor este planificată o versiune AMG Sport, treapta intermediară între modelele standard și cele de performanță, semnate de divizia din Affalterbach.

Versiune hibridă cu 34 de kilometri autonomie electrică

Tot ceva mai târziu, pe parcursul acestui an, Mercedes va lansa și o versiune hibridă alimentată la priză.

Ea se numește GLC 350e și asociază unui motor pe benzină cu 210 cai putere unui motor electric de 114 cai putere. Mercedes susține că versiunea va avea o autonomie pur electrică de 34 de kilometri și va emite mai puțin de 60 de g/km. În plus, sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face în 5.9 secunde, iar viteza maximă va ajunge la 235 km/h.

O altă surpriză în gama GLC este lipsa unei transmisii manuale. Va fi oferită în standard o cutie manuală cu nouă trepte.

Ținuta de drum va fi disponibilă în două configurații, dictate de șasiul Confort sau Sport. Pe lista de opționale va exista și o suspensie pneumatică, disponibilă alături de un pachet off-road. Acesta va permite ajustarea gărzii la sol cu până la 50 de mm în sus sau coborârea ei cu 15 mm față de nivelul standard.

Mercedes GLC păstrează și câteva calități off-road.

Noul Mercedes GLC va ajunge pe piața din Europa în luna noiembrie, cel mai probabil după ce își va face debutul public în septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Comentarii (19)

  • Masina arata bine.
    Dar ma omoara cand vad tableta aia trantita pe bord.
    13 19
  • Din poze arata mult mai bine decat modelul actual. Desi cumva m-am obisnuit si cu design-ul acestuia, nu pot sa spun ca m-a castigat 100%.
    Sa vedem cum va arata in realitate, acolo e de fapt proba de foc.

    Motorizarile sunt brici iar cutia cu 9 trepte trebuie sa-i asigure o insonorizare mai buna la viteze ridicate. (motorul e mai relaxat, ptr carcotasi).

    Abia astept sa-l vad live.
    12 15
  • Frumos.....
    11 11
  • Ivanoff
    HAHA-HA.Prima data cand am vazut stirea ma gandeam ca e un nou GLA facelift. Dupa aceea mi-am dat seama ca e vorba de GLC, adica un GLA mai mare si mai umflat cu pompa. Practic : Simbolul Matrioska e tare la moda in lumea auto > in Europa . Dar marea dezamagire a fost sa vad interiorul. Ma asteptam la ceva mai frapant, dar cand am vzt copy-paste, am zis NU SE POATE, arata grotesc, aceeasi tableta ca nuca-n perete, aceleasi finisaje demne de marca de volum, si un design total imbatranit care a aparut in 2010 pe A class ...bullshit !

    @pamflesteanu scumpule, ma dezamagesti chiar. Nu mai ai nici un haz: Cum adica ti-e sa nu-ti placa Mertzanul 100%? Ti-a cazut o caramida in cap ? Domnilor, trebuie salvat zarnesteanu, fara el devine plictisitor pe aici :))))))

    Numai cand ii vad ''florile''de la avatar ma binedispun, si stiu deja la ce comentarii sa ma astept. :)))))
    12 32
  • stopurile pa afi de audi, mai de graba...
    4 8
  • Deci are sau nu transmisie manuala? :)
    8 2
  • Scorpionul_negru
    1 - Masina arata mault mai bine fata de GLK
    2 - Pare ca este o masina reusita per total
    3 - Tableta aia e infecta ! Au sticat tot bordul cu ea.
    4 - Nu are nici o sansa de castig in fata noului Porsche Macan. Au incercat sa copieze stopurile putin si le-a reusit. Dar nu are acel ceva pe care il are Macan.
    5 - Pretul va hotara cine il cumpara. Daca va avea acelasi pret cu Macan, nu il vad bine !
    3 10
  • @Mascariciu
    Mai bine sa fie din 2010 decat din 1995 la Toyota,
    6 4
  • un nou episod din serialul matrioska, sau cum designerii s-au reprofilat pe apasarea tastelor Ctrl, C si V.
    9 9
  • Off, fie, comentez eu la Ivanoff : offtopic tie aici se scrie impreunat. Ti-e vine de la iti este. On tipic : am vazut multi cunoscători auto aici , vechi clienti ai site-ului , analfabeti. In general la subiecte tip marci germane premium. F interesant. Posibil sa fi invatat sa scrie dupa ce au devenit iubitori auto. Cat de cat acolo o clasa doua . He he. Bring it on!
    8 2
  • Catalin
    varianta cu trei usi despre care faceti referire este GLC Coupe ? in foarte multe poze pe Net, GLC Coupe are chiar 5 bucati si anume de usi.
    3 2
  • Catalin
    si de asemenea - daca permiteti - "mai mult loc pentru picioare pe bancheta din spate"? sau pentru cei asezati pe bancheta din spate?
    5 4
  • La exterior cred ca e un pas inainte, pare mai inchegat desi seamana mai mult cu celelalte modele. La interior puteau sa-i dea o nota personala si sa modifice putin consola (nu ca asta ar fi nepotrivita) pentru a diferentia putin modelele intre ele.
    2 3
  • Catalin
    am impresia ca articolul este facut praf - ne-am grabit sa traducem repede materialul si avem scapari - domnul ziarist (sau jurnalist) ce este cu transmisia manuala ? Surpriza este ca are 9 trepte ? Da-o incolo de treaba. Si cu 250 dMatic - lipseste cifra 4 - vezi sa nu ia GLC nota 4 la un eventual drive-test. imi pare rau ca fac atat de multe observatii dar tehnoredactarea lasa de dorit. Pe vremuri redactiile aveau si personal dedicat care se ocupa cu, corectura . . .
    4 4
  • Catalin
    ca sa vezi - grabit repede. Dau cu bata in balta
    2 5
  • Catalin
    inca una: versiunea AMG Sport semnat de ...
    2 5
  • petrush
    merc avea in plan motoare 2.0 D. nu le scoate inca pe piata sau vor sane faca surpriza ?
    1 1
  • Scrooge
    referitor la TABLETA....nu stiu cum se face ca desi in poze arata ca nuca in perete..... foarte ciudat e ca in realitate cand te urci in masina arata altfel, surprinzator de bine.
    5 4
  • Mda..... Observ la cat mai multi constructori strategia asta de a crea mai multe modele dintr-unul singur. Toate au aceleasi trasaturi de design, acelasi volan, acelasi bord, etc. Te uiti la GLC si nu-ti creaza nici o emotie, masina asta va trece pe strada neobservata precum un Duster low cost si anost.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru