Mercedes-Benz nu exclude lansarea unui Clasa X și mai puternic: "Dacă o să existe cerere, probabil vom veni și cu un V8"

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai puternic Mercedes-Benz Clasa X are un motor diesel V6 de 258 de cai putere. Conform unor declarații recente, nemții nu exclud lansarea unei versiuni cu motor V8, însă totul depinde de reacțiile și de nevoile clienților.

Cea mai potentă versiune oferită de Mercedes-Benz pentru Clasa X poartă indicativul X 350 d 4Matic. Sub capota pick-up-ului german se află un motor V6 diesel de 3.0 litri care produce 258 de cai putere la 3.400 rpm și 550 Nm între 1.400 și 3.200 rpm.

Unitatea este cuplată la o cutie automată 7G-Tronic Plus și la un sistem de tracțiune integrală permanentă 4Matic (distribuția cuplului este de 40:60 față- spate). Dar în viitorul apropiat, Mercedes-Benz ar putea veni cu o ofertă și mai puternică pentru Clasa X.

Conform declarațiilor făcute de Frank Schumacher, omul care a coordonat proiectul "Clasa X", în viitor am putea face cunoștință și cu o versiune echipată cu un motor V8. Dar pentru ca acest lucru să fie pus în practică, nemții așteaptă impresiile clienților cu privire la proaspătul X 350 d 4Matic.

"În cazul în care, după lansarea versiunii V6, vor exista voci care spun că trebuie să introducem un V8, atunci propabil că vom introduce un V8.

Dar întotdeauna răspunsul oferit vine ca urmare a părerilor împărtășite de clienți", a declarat Frank Schumacher.

În urmă cu un an, Volker Mornhinweg, directorul global Mercedes-Benz Vans, spunea că "produsul nu este potrivit pentru un V8", dar cu toate acestea era hotărât să aștepte feedback-ul clienților.

"Haideți să nu excludem nimic. Să vedem cum decurg lucrurile", declara atunci Volker Mornhinweg.

Via | Drive

Comentarii (1)

  • Dacă vor hibridiza și X Klasse cu motoare în 6 cilindri, nu cred că un V8 își va mai avea rostul, nici măcar dacă vor scoate un AMG.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru