Mercedes-Benz recheamă peste 8000 de exemplare EQE, EQS și EQS SUV

de Tiberiu Safta
Marti, 13.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a inițiat o campanie de rechemare pentru modelele electrice EQE, EQS și EQS SUV. Campania vizează peste 8000 de exemplare vândute în Statele Unite, iar în centrul atenției se află o problemă la sistemul software. Aceasta poate duce la o pierdere de putere în timpul mersului.

Constructorul german a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare pentru modelele electrice EQE, EQS și EQS SUV. Mai exact, noua campanie vizează 8281 de exemplare în total, dintre care 8279 sunt exemplare ale modelului EQS Sedan. Mercedes-Benz recheamă și un singur exemplar EQS SUV, precum și un singur exemplar EQE.

Toate aceste exemplare au fost vândute în Statele Unite. În toamna lui 2022 a fost raportată o problemă la sistemul software, care poate dezactiva propulsorul electric în mers, lucru care duce la o pierdere de putere. Până acum, au fost raportate două astfel de cazuri, însă din fericire nu au fost raportate alte incidente serioase din cauza acestei probleme.

Proprietarii exemplarelor afectate vor fi notificați de către producător începând de la începutul lui august și vor fi rugați să-și ducă mașinile la un dealer autorizat pentru rezolvarea problemei. Aceasta va consta într-o simplă actualizare software pe partea propulsorului electric.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • deputy
    nu se face over the air?
    wow. cool Mercedes. Aveti Autopilot level 3 in America dar nu puteti sa actualizati software-ul online?
    mai e mult pana departe ....
    14 1
  • @deputy
    Ei zic ca e problema software ca sa nu sperie posesorii si sa nu se faca de ciocolata. Desigur ca update over the air se poate face, dar asta acum e alta problema.
    Nu toti stiu, nu toti pricep. Se mai intampla.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru