Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe: lux, eleganţă şi sportivitate în acelaşi pachet

de Mircea Meșter
Miercuri, 19.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu 585 de cai putere sub capotă şi cu un pachet interior şi exterior care depăşeşte rivalii germani, noua versiune AMG a coupe-ului bazat pe S-Klasse urcă o treaptă pentru a deveni un rival de temut pentru Bentley Continental GT.

Esential 585 de cai putere dezvoltă motorul V8 biturbo a noului S 63 AMG Coupe.
După ce începutul lunii martie a însemnat debutul oficial al noului S-Klasse Coupe, versiunea cu trei uşi a limuzinei germane fiind una dintre principalele atracţii ale Salonului Auto de la Geneva, sfârşitul lunii ne readuce în gama S Coupe pentru a vedea primele fotografii oficiale cu noul S 63 AMG Coupe, versiunea de performanţă a celui mai luxos coupe din zona mărcilor premium.

Noul Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe vine sub capotă cu un motor V8 biturbo de 5.5 litri care dezvoltă 585 de cai putere şi un cuplu maxim de 900 Nm. Disponibil atât în versiune 4x2 (propulsie spate) cât şi 4x4 (împreună cu sistemul 4Matic), modelul dezvoltat de marca din Stuttgart reuşeşte performanţe foarte interesante pentru o maşină care are o masă proprie de aproape două tone. Astfel, cu 4.3 secunde pentru 0-100 km/h pentru versiunea 4x2 şi cu un fantastic 3.9 secunde pentru versiunea cu tracţiune integrală, noul S 63 AMG Coupe se lansează pe piaţă într-o nişă care atinge chiar zona ocupată astăzi de modele precum Bentley Continental GT.

Normal, pachetul AMG nu constă doar în modificările sistemului de propulsie, inginerii diviziei sport a mărcii germane fiind ajutaţi de designeri pentru ca maşina să se transforme într-una cu adevărat specială.

Interiorul aduce tot ce are Mercedes-Benz mai bun la această oră în materie de confort (de unde şi masa proprie ridicată), sistemele tehnologice de la bordul acestui model fiind preluate in corpore de la noua generaţie S-Klasse, despre care mulţi susţin că a devenit reperul zonei premium odată cu lansarea sa din 2013.

via Mercedes-Benz

Comentarii (11)

  • gun cometa
    hmmm...Site-ul se cheama automarket , nu rachetmarket. Asa-i?:)
    3 3
  • in versiunea 4Matic probabil S63 AMG Coupe este coupe-ul suprem al tuturor timpurilor.......
    16 3
  • nu tzenule, nu!
    S65AMG 4Matic va avea titlul ala :)
    9 2
  • Dacia Plant
    AMG 4X4 ?
    63-u asta ii naspa, eu astept sa-mi cumpar un 65 AMG 4MATIC :)).
    Absolut superb, si eu imi doresc unul.
    10 3
  • Bestial...pacat doar ca au trecut la 100 % digital pentru ceasuri..
    4 5
  • Pfffff ... 1994kg și 900Nm , și 0-100 in 4.3 secunde.
    foaie verde lobodă.... Iarași aduc în discuție : Dodge Charger SRT8 - 1980kg , 470CP și 640Nm , 0-100 4.5-4.6 secunde....cu cutia de mercedes benz in 5 rapoarte automata veche ca vai de ea....
    Versiunea 4x4 face 3.9 - adica ca un ZL1 ..
    ZL1 e 4x2 in primu rind, in al doilea rind are 745Nm ....și are 1860kg...
    Interesant....unde se pierd acesti newton-metri??? Randament slab la transmiterea cuplului la roți??
    Și in cazul motoarelor americane de aici: vorbesc de motoare cu 2 supape pe cilindru, cu "pushrod"-uri...care și consuma mai puțina benzina
    Very interesting MERCEDES AMG - "performanța supremă"
    2 9
  • Cu siguranta cel mai elegant coupe, dar tot un M6 as alege chiar daca nu sunt in aceeasi liga.
    3 4
  • @Alex
    Nici asta nu ar fi fost e o problema daca l-ar fi facut mai nomral....e prea soft (hi-tech sa zic asa) la interior. In rest e o masina ireprosabila.
    1 5
  • @Alex & @ Scorpion, v-ati urcat vreodata intr-un S Class generatia noua? Uneori realitatea e alta fata de ceea ce credeam sau aveam impresia ca stim.
    1 0
  • reply zarnesteanu
    cred ca te plictisesti sa umbli in consola de optiuni,daca la ML-urile de prin 2007 ti se strangeau scaunele in curbe,sa nu pleci in partea in care luai virajul,dapoi la masina asta ce sa mai zici,plutesti chiar si pe strazile din RO
    0 0
  • demult mi-am propus sa unsubscribe de la newsletterul automarket...din cauza articolelor slabe si am hotarat sa-l las macar ca nivel de titlu in inbox. azi voiam rau sa vad imaginile cu S coupe si m-a terorizat reclama Ford asa ca dau feedback negativ si unsubscibe acestui site slab gestionat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru