Mercedes-Benz va construi o versiune Pullmann a lui S-Klasse pentru a înlocui gama Maybach

de Sebastian Toma
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama S-Klasse va primi o versiune Pullmann, menită să atragă clienţii cărora li se adresa defuncta gamă Maybach. Potrivit primelor informaţii, un S-Klasse Pullmann va costa aproximativ 730.000 de euro şi va avea patru locuri individuale în spate.

Mercedes-Benz S-Klasse va primi o versiune Pullmann în 2015, care va costa aproximativ 730.000 de euro, titrează Automotive News. Potrivit primelor informaţii, modelul va avea o lungime de 6.400 milimetri, ceea ce îl face cu 406 milimetri mai lung decât un Rolls-Royce Phantom şi, totodată, cel mai lung autoturism de serie fabricat vreodată. Viitorul Pullmann va aminti de vechile versiuni Mercedes-Benz care purtau această denumire şi va beneficia de până la patru locuri individuale în spate şi chiar de o ofertă extinsă pentru protecţia antiglonţ a pasagerilor încă din momentul comenzii, fără să fie necesară personalizarea la o companie specializată. Versiunea Pullmann a lui S-Klasse va fi de două ori mai scumpă decât un Rolls-Royce Phantom cu ampatament mărit şi vine ca o mânuşă aruncată în faţa competitorilor de la Audi şi BMW în vederea dezvoltării de versiuni mai scumpe şi mai exclusiviste ale modelelor din gamele Bentley şi Rolls-Royce.

Trei generaţii de Mercedes-Benz Pullmann. Fiecare dintre ele a transportat şefi de stat şi personalităţi importante ale vremii.

Acest gen de maşină are o valoare simbolică puternică pentru fabricantul său.

Mercedes-Benz încearcă să evoce amintirea lui 600 Pullmann pentru a arăta că fabrică în continuare modele dedicate elitelor.

Tim Urquhart
Analist IHS Automotive
Scaunele din spate vor fi amplasate faţă în faţă, iar şoferul va fi separat de pasagerii din spate printr-un geam. Implementarea acestui feature aminteşte, de asemenea, de bătrânul Mercedes-Benz 600 Pullmann, un model care era folosit atât de dictatori, cât şi de vedete precum John Lennon şi beneficia de cele mai avansate tehnologii ale companiei disponibile la momentul respectiv. Aceeaşi situaţie va fi refletată şi în cazul lui Pullmann, urmând să fie o versiune desăvârşită a actualei nave-amiral a celor de la Mercedes-Benz, care are un rol de semnătură pentru constructorul german. Pe lângă lansarea de noi tehnologii avangardiste, constructorul din Sttutgart obţine un capital de imagine cu fiecare S-Klasse vândut, alături de marja de profit aferentă fiecărei unităţi în parte, în ciuda investiţiilor masive necesare pentru a finanţa tehnologiile care-l echipează.

Aşa arată o versiune Laundalet a lui Mercedes-Benz 600 Pullmann.

Esential 6.4 metri este lungimea viitoarei versiuni Pullmann a lui S-Klasse.
Versiunea Pullmann a lui S-Klasse este una dintre cele şase caroserii care vor forma actuala gamă a acestui model odată ce sunt lansate toate variantele navei-amiral de la Mercedes-Benz.
În cadrul saloanelor auto de la Los Angeles şi de la Guangzhou, Mercedes-Benz va lansa şi o versiune "Maybach", cu ampatament mărit, a lui S-Klasse, declară pentru Automotive News o sursă din cadrul companiei care a preferat să-şi păstreze anonimatul. Ulterior, anunţă sursa respectivă, Mercedes-Benz va lansa şi o versiune decapotabilă a lui S-Klasse, care îl va înlocui pe iconicul Maybach Laundalet.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (13)

  • Un automobil de vis !
    9 7
  • Nu vad cum un automobil cu sofer poate sa fie de vis...in fine probabil ca e de vis la 80 de ani.
    13 11
  • Nu este pentru oamenii de rand.
    13 2
  • Lasa ca o sa-si cumpere Jiji cand iese de la puscarie. Normal, el o sa il conduca :)))
    20 3
  • @Andy
    Cand stai in spate sa iti bei sampania in liniste, sa pui mana pe cea mai fina piele si cel mai nobil lemn ruland fara sa simti nici o denivelare nu e de vis ? De pe ce PLANETA esti ?
    5 4
  • Cea mai ''fina piele si cel mai nobil lemn'', ha-ha-ha este cea mai buna gluma pe care am auzit-o in viata asta, nu am mai ras asa de la'' vacanta mare, cu Leana si Costika'', cat despre ''ruland fara sa simti vreo denivelare'', asta nu se pune in ROMANIKA. Aici te poti trezi in mers intr-un crater urias din care numai echipele de interventii te mai poate scoate, asta daca lui ''Pulmann'' i-au iesit la timp toate air-bag-urile, fiindca am auzit ca ''cam'' au probleme cu ele in ultimul timp iar Mercedes refuza sa faca un recall, rusinos ce-i drept, mai bn le-ar fi lasat fara airbag-uri ca la Moskwicz, sa se creada si amatorii ca aspira catre Benz. Hai ca sunteti glumeti la naiba, eu propun sa ne vedem la un gratar cu ''mici si bere''
    3 13
  • ps: ''am auzit si eu ca pielea-i a mai fina'', acum este adusa din Safari de pe scaunele de autobuz care au stat musulmanii, deci chiar ca o sa fie ''nobila'' ca credinta .
    2 13
  • @Marian.Nedelcu
    Iar ai luat aspirina in exces ? Manutele rosii spun totul despre tine :) !
    7 3
  • ''manutele rosii'' sunt deloc interesate pentru mine. Dar inteligenta spune totul despre un om. Hai sa-n floresti !
    2 10
  • @Marian.Nedelcu
    Adevarul e ca inteligenta e punctul tau forte :))
    8 2
  • Multumesc pentru afirmatie puiule, esti foarte dragalash. Acum misca la teme ca maine trebuie sa sustii proba scrisa la lb si literatura romana. Iti urez un ''calduros'' salut, si bafta la Moskwicz.
    1 6
  • @Marian
    Baiatul asta M Nedelcu zici ca e Cristi Borcea (la fatza) de la mititica. Oricum el e fan Moskwicz, singura masina pe care a condus-o in viatza lui.
    4 1
  • @Marian.Nedelcu
    Mai schimba si tu fraza ca m-am saturat de ' Marian.Nedelcu '
    Pardon ! De Moskwicz am vrut sa scriu :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru