Mercedes-Benz va cumpăra 20% din acțiunile Aston Martin: britanicii vor primi acces la tehnologiile nemților pentru mașinile electrice și hibride

de Paul Cosma
Miercuri, 28.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz vrea să ajungă la o cotă de 20% din acțiunile Aston Martin până în 2023, potrivit unui anunț făcut de constructorul britanic. Noua înțelegere prevede ca Aston Martin să dobândească acces la tehnologiile Mercedes privind mașinile electrice și hibride.

După ce l-a numit în poziția de CEO pe Tobias Moers, fostul șef al diviziei Mercedes-AMG, britanicii de la Aston Martin anunță consolidarea parteneriatului pe care îl au cu producătorul german.

În prezent, Mercedes deține 2.6% din acțiunile Aston Martin, însă acest pachet va ajunge la 20% până în 2023. Nemții vor deveni astfel unul dintre cei mai mari acționari ai companiei britanice.

Potrivit datelor oficiale, Aston Martin va beneficia de tehnologiile Mercedes privind mașinile electrice și hibride ca urmare a acestei înțelegeri.

“Am făcut un nou pas major în cadrul parteneriatului nostru de lungă durată cu Mercedes-Benz, care acum a trecut la un nou nivel,” a declarat Lawrence Stroll, președintele Aston Martin. Stroll deține echipa Racing Point din Formula 1, care își va schimba numele în Aston Martin începând din sezonul următor al competiției.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru