Mercedes EQS și Clasa S, oferite cu sistem de condus autonom de nivel 3. Costă 5000 de euro

de Alexandru Monenciu
Vineri, 06.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va oferi modelele EQS și Clasa S alături de sistemul Drive Pilot (condus autonom de nivel 3) în Germania, începând cu 17 mai. Această opțiune va costa 5.000 de euro.

La finalul anului trecut, Mercedes-Benz anunța că tehnologia sa de condus autonom de nivel 3, denumită Drive Pilot, a fost aprobată de către Autoritatea Federală de Transport din Germania.

Acum aflăm că, începând cu data de 17 mai, clienții din această țară pot bifa acest sistem atunci când își comandă un model EQS sau Clasa S. Opțiunea costă 5.000 de euro. Pentru modelul cu zero emisii, trebuie bifat și pachetul Driver Assistance Plus (+ 2.430 de euro).

Sistemul Drive Pilot utilizează tehnologia LiDAR, un radar cu rază lungă de acțiune, camere video, preia informații de la sistemul de navigație și are chiar un microfon care ajută sistemul să "audă" mașinile de pompieri, poliție etc. De asemenea, tehnologia integrează și un senzor de umiditate.

Trebuie menționat că tehnologia propusă de Mercedes-Benz funcționează la viteze de până la 60 de km/h și numai pe anumite porțiuni (cu o lungime totală de 13.191 de kilometri) ale autostrăzii din Germania.

Cu sistemul Drive Pilot activat, cel de la volan se poate concentra asupra altor activități, cum ar fi vizionarea unui film sau utilizarea telefonului mobil.

În cazul în care simte că ceva nu este în regulă, șoferul este informat că trebuie să preia controlul. Dacă nu răspunde în 10 secunde, sistemul oprește mașina în siguranță.

Până la finalul acestui an, Mercedes-Benz vrea să obțină aprobare pentru acest sistem și în statele americane California și Nevada.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru