Mercedes recunoaşte că a fost luată prin surprindere de progresele Google şi Apple pentru dezvoltarea unor maşini

de Daniel Popescu
Joi, 28.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că Google şi Apple au luat prin surprindere industria auto prin proiectele de dezvoltare a unor maşini proprii.

Google şi Apple, două dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, lucrează de mai mult timp la proiecte separate pentru dezvoltarea unor maşini.

Google a început în 2012 un program pentru realizarea unei maşini autonome, în timp ce Apple este tentată să facă pasul de la iPhone-uri şi iPad-uri la maşini electrice, cel mai probabil până în 2020.

Chiar dacă planurile celor doi giganţi IT sunt cunoscute în presa de câţiva ani, cei de la Mercedes au avut nevoie de o vizită în celebrul nucleu Silicon Valley din Statele Unite pentru a înţelege progresele realizate. Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, nu se aştepta ca Google şi Apple să realizeze progrese atât de mari într-un domeniu în care nu aveau niciun fel de experienţă.

Urmareste Automarket
"Impresia noastră este că aceste companii pot face mai mult decât ne-am asumat noi anterior.
În acelaşi timp, au mai mult respect pentru performanţele noastre decât ne-am gândit"
, a explicat el pentru publicaţia Welt am Sonntag.

Declaraţiile au fost făcute la capătul unor întâlniri realizate de oficialii Mercedes cu 70 de companii IT din Silicon Valley pentru a înţelege mai bine cum pot dezvolta tehnologiile autonome. Mercedes lucrează deja la lansarea unor maşini autonome şi a reuşit să realizeze un Clasa S care a condus singur 103 kilometri fără nicio implicare directă din partea şoferului.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Conasule Zetsche tu nu stii vorba aia romaneasca...cine rade la urma si daca taceai filosof ramaneai. Pai se poate?

    Pai cand te trageam io de varful mustetii si iti ziceam : "nene, las-o'n papushoi ca nu stii din ce fund de curte iti vine vine un croseu", luam manutze rosii de ma botezase mama Omu' invizibil. Da cine sa ma auda? :)))) Nu stiu ce e mai rau invizibil sau orb?

    Acuma...."impresia noastră"...pai de ce "a noastra"? Mai deunazi era opinia ta si acum sunt impresiile "noastre"...tz, tz, tz

    @Misha...2-0 pentru mine, remember? :)
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru