Mercedes renunţă la o reclamă pentru Clasa E: "Publicul era indus în eroare că maşina se poate conduce autonom"

de Daniel Popescu
Vineri, 29.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a eliminat de pe internet o reclamă la Clasa E prin care publicul era indus în eroare că modelul german se poate pilota în mod autonom.

Mai multe organizaţii internaţionale, printre care se numără şi celebra publicaţie Consumer Reports, a solicitat autorităţilor americane să investigheze o reclamă la Clasa E, pe motiv că aceasta supraestimează performanţele sistemelor de pilotaj autonom ale sedanului.

Totul a plecat de la faptul că, în timpul reclamei, naratorul se întreabă dacă "este cu adevărat pregătită lumea pentru un vehicul care se poate conduce singur? Pregătită sau nu, viitorul este aici". În timpul reclamei, şoferul ia mâinile de pe volan, iar maşina pare să vireze şi să se parcheze singură.

Înainte de a aştepta un verdict din partea autorităţilor americane, Mercedes a decis să elimine reclama de pe Youtube pentru a evita orice confuzie cu privire la tehnologia implementată pe Clasa E. "Nu vrem nicio potenţială confuzie pe piaţă care să minimizeze pasul uriaş pe care îl face în faţă Clasa E în privinţa siguranţei", explică Donna Boland, purtătoarea de cuvânt a Mercedes.

Mercedes Clasa E oferă opţional o funcţie numită Drive Pilot care beneficiază de Cruise Control adaptiv şi care poate vira automat maşina pe aceeaşi bandă la viteze de până la 210 km/h.

Chiar şi aşa, reclama eliminată include în partea de jos a imaginii un mesaj care arată clar că "maşina nu se poate conduce singură, dar are funcţii de pilotaj automat. Sistemul va reaminti şoferului să ţină mâinile pe volan".

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • In lipsa legislatiei, este cea mai buna solutie. Taci si faci.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru