Mercedes SLS AMG este noul Safety Car in Formula 1

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 26.02.2010
Mercedes a anuntat oficial astazi ca supecarul SLS AMG se va achita de indatoririle de Safety Car in actualul sezon de Formula 1. Debutul va avea loc in Bahrain pe 12 martie.

Esential

571 de cai putere dezvolta supercarul german.
317 km/h este viteza maxima a noului SLS AMG.

Mercedes va incerca si anul acesta sa isi onoreze traditia in Formula 1 cu un safety-car de senzatie. De data aceasta, locul lui SL63 AMG, protagonistul sezonului trecut, va fi luat de varful de gama al constructorului din Stuttgart, SLS AMG, dezvaluit in toamna anului trecut.

Supercarul beneficiaza de serviciile a 571 de cai putere si 650 Nm, resurse suficiente pentru a-i permite modelului german sa reziste pe pista alaturi de bolizii de Formula 1. Unitatea V8 de 6.3 litri ii permite celui mai nou membru AMG sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in 3.8 secunde si sa atinga o viteza maxima de 317 km/h, limitata electronic.

La volanul noului Safety Car se va afla Bernd Maylander, un neamt in varsta de 38 de ani, care a activat ca pilot  in celebrele serii DTM.

Debutul noului SLS AMG in noua functie va avea loc pe circuitul din Bahrain, in weekendul 12-14 martie, cand este programata prima etapa a Marelui Circ. Alaturi de supercarul din Stuttgart se va afla si fratele mai mic C63 AMG Estate, care va asigura asistenta medicala in cadrul competitiei.

via | autoblog

Comentarii (12)

  • DTM
    n-am auzit de copilot in DTM
    5 0
  • schumi
    DTM
    nici io
    5 0
  • Crysty
    SLS
    Era de asteptat ca asa se va intampla!
    7 3
  • BMW
    BRAVO MERCEDES-BENZ sunteti cei mai buni alaturi de Bavarezi.
    E si normal sa aveti Safety Car in F1 .
    Sa stiti ca multe piese de pe BMW se regasesc si pe Mercedes-Benz si invers ., Adica exista un parteneriat strategic secret pe care fanii nu-l cunosc.
    Din motivul asta si BMW nu ataca Mercedes-Benz dar ataca Audi .
    Si Audi la randul ei ataca BMW si Mercedes-Benz.
    Sportivitatea Bavereza e superioara Audi , si Luxusul Shfabilor din Stuttgart e peste Ingolstadt.
    Asa ca Mercedes-Benz si BMW fac masini superbe.
    12 7
  • @BMW-M
    Si cand te-ai trezit ploua afara!!
    6 10
  • cel din urma va deveni cel dintai
    asa cred io ca se va intampla daca va scoate BMW un supercar din 'eficent dinamics concept'...........
    pana acum audi are R8 ,mercedes SLS ,lexus LF-A,insa cred ca deja bmw realizeaza ca a cam lasato moale in ultimu timp........
    degeaba ne incalzeste cu X5/X6 M sau M3GTS ........pt ca acum e momentu ca ei sa scoate pe piata un model de fitze totale........
    8 4
  • @admin
    de unde "job" de copilot in DTM?
    On topic: masina asta o sa faca senzatie pe circuite...e intradevar minunata din toate punctele de vedere. Bravo Mercedes!
    5 0
  • @ion
    Auzi baiete tu pe ce lume te afli ?
    Merge vorba de masini nu de ploaie .
    Cred ca ai incurcat sit-ul ai crezut ca esti pe meteo.ro
    9 5
  • ............
    pai alta masina nu o putea inlocui pe aceasta.....buna alegere
    5 2
  • x
    Hai acum toata cocalarimea bmw-ista sa moara de ciuda ca nu au si ei o astfel de masina in catalogul bmw.Dar lasa ca o sa scoata ei peste 50 ani nu?
    5 4
  • pana atunci cu bmw-uri inghit in sec si mai viseaza.
    1 4
  • PT 123 si . (punct)
    la experienta ce o are bmw in Motorsport si in masini sportive nu va avea nici Mercedes nici Audi nici Lexus nici alti..........
    bmw.......in modele supersport se compara cu ferari(vezi comentariile lui J.K. despre M5 si tot acest J.K. nu se putea pronunta intre M3 CSL si 911 GT2) deci cand bmw se va decide ca e momentu pt un model supersport concurenta sa se tina bine(nu conteaza care marca.)
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru