Mercedes suspendă temporar producția din Germania și Ungaria: “Mașinile electrice au prioritate”

de Paul Cosma
Miercuri, 28.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat oprirea temporară a producției la trei fabrici din Germania și la uzina din Ungaria, pe fondul crizei de semiconductori. Nemții subliniază că vehiculele electrice vor avea prioritate la intrarea pe liniile de asamblare.

Mii de angajaţi Mercedes au fost plasaţi în Kurzarbeit (program de lucru redus) la uzinele din Sindelfingen, Rastatt şi Bremen. În plus, producţia a fost oprită la unitatea din Kecskemet, Ungaria, şi nu va fi reluată până în ultima parte a lunii august, potrivit unui anunț Daimler. Cauza? Criza globală de semiconductori. 

Grupul german transmite că nu poate estima când se vor încheia problemele de aprovizionare cu aceste componente. 

“Situația este încă foarte volatilă și analizăm în permanență impactul asupra asupra producției Mercedes-Benz,” a declarat un purtător de cuvânt al Daimler. 

Nemții subliniază că, în această perioadă dificilă, vehiculele electrice din gama Mercedes sunt cele care au “prioritate” la intrarea pe liniile de producție. 

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Războiul semiconductorilor începe cu Huawei apoi extins la TMSC şi accelerat cu vizita lui Biden în Europa, în care s-a stabilit faptul că

    - China mai poate fi oprită doar printr-un efort / front comun al US şi EU/UK

    Astfel, au fost îngropate
    - divergenţele privind ajutoarele Boeing şi Airbus, industria fiind în mari probleme cu COVID şi 737max, în timp ce China are în producţie propriul avion de linie, susţinut cu bani de la statul chinez !

    - divergenţe privind vinul european au fost închise şi deschis un acord pentru taxarea giganţilor IT americani

    - interzicerea sub orice formă a vânzarii companiei olandeze care fabrică ansamble industriale care ajung la producătorii de cipuri şi această campanie este cheia de boltă a tehnologiei!!!
    Cele mai complexe lucruri create de om - sunt aceste maşinării care litografiază pe wafer transistorii...

    - acord privind interzicerea accesului producătorilor de cip-uri chinezeşti în SUA şi EU/UK, a software chinezesc, a 5G chinezesc

    Ca să poată suplini aceste măsuri, fabrici de cip-uri noi vor fi construite în SUA şi EU, doar că până atunci toţi suferă...

    Pentru că aceste măsuri vin, pe fondul unei creşteri foarte puternice a produselor care au cip-uri !!!

    De la explozia vânzării de aspiratoare autonome cu baterie (daaa, pare stupid dar este adevărat), la frigidere mai inteligente, jucării, nu mai zic de industria auto.

    Totul în ziua de azi foloseşte cip-uri.
    6 10
  • Mircea
    Suna ciudat: masinile electrice au prioritate, e ca si cum le-ar da in cap romanilor care asteapta noi dieseluri :))
    5 10
  • Ei se gandesc cum sa le mai vanda la romani dieseluri sh, deci clar romanii au prioritate la troacele lor. Alea electrice cu prioritate se duc la ei in tara si la cei mai incuiati din vest. Deci tu esti salvat, nu te afecteaza in niciun fel decizia, ba chiar poate prinzi vreun chilipir de pe la ei, proaspat inundat si vandut in Romania ca nou, cu doar vreo 50000 km.
    1 7
  • Slab spirit de observatie ai... nici nu ai observat ca eu sunt fan dCi...nici nu ma mir de valoarea observației tale susținând ca România ar conta in vreun fel in aceasta situație...AM ar trebui sa facă totuși o selecție a celor ce postează elucubrații aici
    5 4
  • Pana la urma e vorba de puterea de cumpărare... când venitul unui angajat roman e cu muuult mai mic nu văd de ce ar trebui sa avem pretenția la Mercedesuri noi, dacă faci rata la Mercedes nou nu e bine... și poate așa e, in schimb nimeni nu are ceva împotriva cutiilor de chibrit in care locuiesc romanii... majoritatea construite acum 50 de ani...as vrea sa văd cum te descurci într-un logan nou când îți vine din fata un e Classe cu 800 mii km... cred ca loganul fiind nou iese învingător
    8 2
  • Scopul principal al unui autoturism este sa te deplasezi cu el in SIGURANȚA din punctul a in punctul b, ideal e sa ai și un minim de confort... in ceea ce privește salvarea planetei și a ursului polar cine dorește asta ar trebui sa meargă pe jos... desculț dacă se poate... fabricarea încălțărilor poluează, fabricarea bicicletelor la fel, automobilul electric cu siguranța nu este soluția... pana la urma și el consuma din resursele limitate ale planetei, la fabricarea lui nu m-aș mira sa polueze mai mult, producția de electricitate este și ea limitată de anumiți factori... azi Cernavodă a deconectat un reactor ...industria producatoare de tehnologii ce produc energie electrică poluează și ea evident
    9 4
  • Se pare ca urmasii celor ce se ocupau cu cenzura in MASS media consumistă și-au găsit cuib la am pt ca altfel nu se explica de ce șterg mesaje far sens dar in schimb răspunsurile la mesajele șterse nu...cum se explica ca un cetățean mi-a răspuns la ora 09.27 deși mesajul meu nu mai e... un cititor neavizat ce părere își face de cel ce a postat sub numele @dci?... se poate spune ca se cearta singur?
    2 3
  • Comunista
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru