Mercedes va părăsi Formula E în 2022: “Experiența dobândită ne va ajuta în producția electricelor de serie”

de Paul Cosma
Miercuri, 18.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că va părăsi Formula E în august 2022, după trei sezoane în competiția destinată monoposturilor 100% electrice.

La mai puțin de o săptămână de la câștigarea ambelor titluri mondiale (Nyck de Vries la piloți) din sezonul 7 al Formulei E, Mercedes transmite că va părăsi competiția după încheierea sezonului viitor. 

Nemții sunt mulțumiți de rezultatele obținute, dar mai ales de experiența dobândită, pe care o vor folosi în dezvoltarea și producția de serie a mașinilor electrice de la Mercedes. 

De altfel, Formula E a fost gândită ca o competiție în care producătorii auto să-și testeze tehnologiile pe care ulterior să le implementeze în electricele care circulă pe șoselele publice. 

Mercedes se va concentra și mai mult pe Formula 1, din perspectiva implicării sale în sporturile cu motor. 

“Potrivit noilor orientări strategice, am decis să transferăm resursele în cadrul unei electrificări accelerate a întregii game, ce vizează trei platforme complet electrice ce vor fi lansate în 2025,” au transmis oficialii companiei germane. 

Via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Deci scot din productie ICE-urile dar continua in F1. Vor sa vanda doar BEV-uri dar au iesit din Formula E...
    8 1
  • Adrian
    Pai si-au dat seama ca experienta aia castigata e ZERO. Ce experienta? Ce sa mai afli despre motorul electric? Ce sa mai dezvolti? Ce rost are sa mai bagi bani in echipa aia, cand ai deja totul si castigi enorm din ceea ce ai? Doar asa ca sa iti faci reclama si ca sa mai arzi bani din profitul electricelor?
    6 6
  • Edikkk
    Este vorba că în accelerarea Mercedes spre electrificare (au pierdut 10 ani, uitându-se la Tesla) şi nu au destule resurse - ingineri şi specialişti repede şi destramă echipa Formula E ca să îi aducă "acasă"

    Nu ştiu cât de bună e decizia, dar ei ştiu mai bine.
    4 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru