Michelin vine la Le Mans cu pneuri ecologice

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.02.2010
Producatorul francez de pneuri Michelin va oferi clientilor sai anvelope ecologice in celebra cursa de anduranta de la Le Mans.

Michelin va oferi cauciucuri ecologice tuturor echipelor pentru care va furniza pneuri in competitia Le Mans din sezonul 2010. La cea de-a 78-a participare in cea mai titrata competitie de anduranta din lume, producatorul francez de pneuri va prezenta noua sa gama de cauciucuri ecologice. Acestea sunt lipsite de orice fel de ulei aromatic, iar utilizarea acestora este o premiera in motorsport. Scopul celor de la Michelin este ca noile anvelope sa parcurga o distanta de pana la 700 kilometri la viteze medii de peste 200 km/h fara sa cedeze sau sa ofere performante inferioare pneurilor conventionale.

Michelin va organiza si cea de-a doua editie a Michelin Green X Challenge, ceea ce a devenit parte integranta a regulilor care guverneaza aceasta disciplina. Green X Challenge este o ilustrare a angajamentului celor de la Michelin de a promova motorsportul cu respect pentru mediul inconjurator. Constructorul francez de pneuri va premia cele mai eficiente anvelope de performanta din campionatele Le Mans, American Le Mans Series si Le Mans Series.

Michelin furnizeaza pneuri pentru Audi si Peugeot, dar si pentru o lista lunga de echipe private care concureaza in toate cele patru categoriile de la Le Mans. Aceste categorii sunt LMP1, LMP2, LMGT1 si LMGT2.

Cei de la Michelin estimeaza ca vor fi circa 200.000 de spectatori prezenti la celebra competitie, iar constructorul francez spera sa obtina cea de-a 19-a victorie a sa in aceasta cursa celebra. Michelin spera sa isi pastreze si victoriile inregistrate la toate cele patru categorii castigate in 2009.

Via | Newspress (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru