Mihai Marinescu va concura în Formula Renault 3.5 în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 02.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu va concura în acest sezon în competiţia Formula Renault 3.5 pentru echipa Zeta Corse, urmând să debuteze la Monza la sfârşitul acestei săptămâni.

Esential 2009 este sezonul in care Mihai marinescu a mai concurat in Formula Renault 3.5
3 victorii a obtinut Mihai Marinescu in cei trei ani petrecuti in Formula 1
Pilotul român Mihai Marinescu a confirmat marţi planurile pentru sezonul 2013 în sporturile cu motor. După ce sezonul 2013 al Formulei 2 a fost anulat din cauza interesului scăzut manifestat de piloţi, braşoveanul în vârstă de 24 de ani a ajuns la un acord pentru a concura în competiţia Formula Renault 3.5 pentru echipa Zeta Corse.

El va concura în toate cele 17 curse ale sezonului, însă pentru moment cunoaşte numele coechipierului său doar pentru etapa inaugurală, Emmanuel Piget.

"Programul Zeta Corse a început un pic cam târziu şi când am vrut să semnăm contracte cu piloţii mulţi dintre ei erau deja ocupaţi. Marinescu a fost de bază înaintea sezonului şi va fi alături de noi pe tot parcursul anului, dar a fost dificil să găsim un al doilea pilot cu program full-time.

Nu am ajuns la nicio înţelegere, chiar dacă am evaluat mai mulţi piloţi. Pentru celelalte etape vom vedea ce va fi", a declarat Claudio Corradini, şeful echipei Zeta Corse.

Zeta Corse este o echipă nouă în competiţia Formula Renault 3.5 şi a preluat locul deţinut anterior de BVM Target. Formula Renault 3.5 utilizează monoposturi construite de producătorul italian Dallara echipate cu motoare V8 de 3.4 litri care furnizează 530 CP la cel mult 9500 de rotaţii pe minut.

Sezonul 2013 al competiţiei Formula Renault 3.5 începe în weekendul 6-7 aprilie cu etapa programată la Monza, iar prima cursă din 6 aprilie va putea fi urmărită în direct pe postul de televiziune Eurosport începând cu ora 14:00, ora României. Campionatul se va încheia în 19-20 octombrie după ce va vizita circuite celebre precum Monaco, Spa-Francorchamps, Red Bull Ring sau Hungaroring.

Marinescu a mai concurat în Formula Renault 3.5 în sezonul 2009, când nu a obţinut niciun punct în 11 curse, însă a cunoscut parţial succesul în Formula 2.

Pe parcursul celor trei sezoane consecutive petrecute în Formula 2, braşoveanul a obţinut trei victorii şi patru pole position-uri şi a terminat pe locul cinci în clasamentul general în 2011 şi 2012.

Via Formula Renault 3.5

Comentarii (8)

  • Cineva
    Ia sa ne spuna mascariciul de serviciu' cat de comica e aparitia Renault in Formula 1 ? - sportul cu motor #1 in lume. @mntsn esti la datorie?
    18 1
  • iceman
    3 victorii in F2 nu F1
    6 1
  • auto_fan
    Foarte frumos, ma bucura aparitia pilotilor romani in astfel de competitii. Le doresc mult succes!
    Felicitari si pentru articol, pe langa stirea in sine prezinta cateva informatii si despre echipa din care va face parte Mihai, si pe ce post se poate urmari cursa. La mai mare!
    15 0
  • @auto_fan: Miercuri vom publica o avancronica mai detaliata a sezonului de Formula Renault 3.5.
    13 0
  • Prima cursa sambata la 14:00 ora RO. E bine ca Mihai stie bine Monza. Echipa a mers foarte slab in teste dar sa vedem cum vor progresa.
    10 0
  • auto_fan
    Merci Daniel pentru atentionare, o sa fiu pe faza. :)
    11 0
  • Andrei
    "3 victorii a obtinut Mihai Marinescu in cei trei ani petrecuti in Formula 1"??????

    Ce nu ar da Mihai sa aibe deja 3 victorii in Formula 1!!! :)))
    7 0
  • Mihai este cel mai talentat roman si merita sa alerge intr-o competitie !
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru