Ploaia şi opririle la boxe, provocările lui Marinescu în cursele de FR 3.5 de la Aragon

de Daniel Popescu
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu va concura în acest weekend în a doua etapă de Formula Renault 3.5 a sezonului, în care va experimenta opririle la boxe pentru prima oară după patru ani.

Mihai Marinescu a participat joi la o sesiune de antrenamente pe circuitul de la Aragon din Spania premergătoare etapei de Formula Renault 3.5 care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Braşoveanul în vârstă de 24 de ani va avea de înfruntat două provocări pe parcursul acestui weeeknd: ploaia care va cădea pe parcursul zilei de sâmbătă în special în calificări şi opririle la boxe. Marinescu este mulţumit de parcursul din antrenamentele de joi şi speră să obţină un rezultat satisfăcător chiar dacă vremea nu va fi prielnică.

"Mă bucur să revin pe pista de la Aragaon pentru că nu am mai concurat aici din 2009, când a fost şi primul sezon competiţional al acestui circuit. Chiar dacă joi pista a fost în cea mai mare parte a timpului udă, am încercat să parcurg cât mai multe tururi cu acest monopost. Vom mai avea antrenamentele de astăzi şi sper că vom acumula suficientă experientă cu maşina pe pistă udă pentru a putea face un setup bun atât pentru calificări cât şi pentru cursa de mâine", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Marinescu speră să nu piardă timp în cursa de duminică din cauza opririlor la boxe, în condiţiile în care el nu a mai concurat în curse cu pitstopuri din sezonul 2009.

"În 2009 am făcut câteva curse cu opriri la boxe, iar în 2011 la cursa de la Abu Dhabi din GP2 am avut parte de acelaşi sistem. Sper ca în cursa de duminică să ne coordonăm bine şi să izbutim să nu pierdem mult timp cu această intrare pentru schimbul de pneuri", a adăugat el.

Marinescu îl va avea drept coechipier în acest weekend  la echipa Zeta Corse pe Matheo Tuscher, unul dintre adversarii săi din Formula 2 în sezonul 2012.

Cursa de sâmbătă va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Eurosport 1 începând cu ora 15:30, în timp ce a doua cursă va avea loc duminică de la aceeaşi oră şi va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2.

Comentarii (1)

  • robert
    Are idee cineva unde pot vedea cursele de formula renault?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru