Mini prezintă teaser-ul unui hot hatch electric, dedicat circuitului

de Lestyan Bela
Joi, 25.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini surprinde cu o fotografie teaser a unui model electric dedicat performanței. Hatchback-ul dispune de o instalație de lumini, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba despre un Safety Car dedicat campionatul de Formula E.

MINI a lăsat să se înțeleagă că lucrează la un model electric de performanță. După ce au devăluit o serie de fotografii cu prototipul în decembrie, englezii ne-au pregătit de data aceasta o imagine cu produsul final. Este doar un teaser, deci mașina nu se vede încă foarte clar.

Fotografia a fost publicată de Mini pe Twitter, alături de hashtagul „ElectricThrillMaximised”. E primul indiciu că modelul nu beneficiază de un motor termic.

Cel mai important detaliu din imagine este reprezentat de semnalele luminoase montate pe plafon, care sugerează că acest Mini ar putea fi un Safety Car. Cel mai probabil, ar fi vorba despre un safety car pentru campionatul de Formula E. BMW a asigurat în trecut mașini de siguranță electrice pentru această competiție și este foarte posibil să fie rândul lui Mini să iasă în evidență.

Să nu uităm că primul Mini electric de curse a fost realizat în România. Proiectul denumit Electric Racing, a fost demarat de Alex Șeremet, PR BMW România, și avea drept obiectiv ca mașina electrică să participe la cât mai multe evenimente de motorsport din țară.

Mini a reușit să participe în Campionatul Național de Viteză în Coastă și în Campionatul Național de Slalom, unde a obținut locul doi la clasa mașinilor electrice. A fost învins la un timp foarte strâns de o Tesla Model 3.

Data lansării noului Mini electric de performanță nu este cunoscută încă, iar sezonul de Formula E se află deja în derulare.

Via: autoblog.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru