Ministerul Afacerilor Interne: A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, dedicat mașinilor electrice

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, destinat mașinilor cu zero emisii. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie.

În urmă cu două luni, ordinul comun (semnat de ministrul Mediului, cel al Afacerilor Interne și al Transporturilor) care introducea numerele de înmatriculare verzi, pentru mașinile cu zero emisii, a fost publicat în Monitorul Oficial.

La acea vreme, ministrul Mediului declara că plăcuțele de înmatriculare respective "vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite."

Această măsură tocmai a intrat în vigoare, astfel că, începând de azi, cele 17.000 de vehicule cu zero emisii înmatriculate în România pot beneficia de numere de înmatriculare verzi. Primul a fost deja eliberat, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Preschimbarea se realizează la cerere, cât timp sunt îndeplinite criteriile de acordare.

via Digi24

Comentarii (14)

  • Seriff
    Nu e nimic verde la o masina electrica, pentru fabricarea ei se polueaza grav, curentul pe care il consuma este obtinut din carbuni si tot asa, este o mare ipocrizie sa spui ca o masina electrica este eco.
    23 20
  • Mircea Badea
    foarte frumos! sherifutzii vor trebui sa le acorde prioritate oriunde!
    8 15
  • La ștechere Mirciulică… acolo o sa stea cel mai mult
    17 5
  • Japonia, Franța, Germania au anunțat probleme mari si raționalizează consumul de energie… ori sunteți surzi (pardon orbi, clar ca doar unii), ori sunteți complet spălați pe creier.
    Electricele sunt scumpe si nu este curent verde, deci poluează la fel sau chiar mai mult. Când se vor schimba lucrurile vom știi toți ca nu-i mare filozofie… dar mai este.
    Momentan Electricele sunt la nivel de nișă, ceea ce este ok, dar nu încă o soluție nici măcar pentru 20% din cei care folosesc masina zilnic.
    18 9
  • Daca nu faci spume la gura nu esti destul de convingator. Dar eu zic sa nu te lasi. Sa faci spume.
    10 8
  • Pai de asta si cresc vanzarile de masini electrice, ca au probleme mari.
    https://cleantechnica.com/2022/06/07/germanys-plugin-evs-continue-to-grow-despite-headwinds/
    https://insideevs.com/news/592228/france-plugin-car-sales-may2022/
    https://enechange.co.jp/en/news/press/ev-marketinfo-2022q1/
    Daca nu te pricepi la engleza, iti zic eu in mare: cererea pentru electrice a crescut in cele 3 tari mentionate de tine.
    Asta in conditiile in care ele sunt dupa Olanda, Norvegia si altele.
    Si inca ceva important de mentionat: toate aceste tari sunt mai evoluate si cu un nivel de trai net superior Romaniei , pentru ca la ei sunt mai putini serifi si dutzi.
    10 9
  • tc1900
    doar astia cu nr verzi sa mai aiba dreptul la parcare free in bucuresti, nu toate hybridele

    in budapeata e plin de masini electrice cu nr verzi
    7 5
  • Da, toate arată creștere de la nimic la un mai mare nimic. Propaganda trista pentru obsedați. Uniformă ai ca electrică m-aș mira…
    8 7
  • Doar ma amuz… de ce aș face spume pentru câțiva limitați obsedați. Este dreptul vostru sa va dați cu capul in gard, dar nu-mi spune mie ca e mișto… si ECO.
    10 9
  • Steaua lui David
    Când evreii erau obligați să poarte steaua lui David în piept ca să știe toată lumea ce erau ei - asta era discriminare și rasism.

    Acum, când electricele trebuie să aibă numere distinctive ca să știe toată lumea cum sunt ele - asta e progresism. Imediat au apărut și specimene (superinteligente) care susțin că discriminarea trebuie să meargă și mai departe prin gratuitatea locurilor de parcare pentru proprietarii electricelor.

    În S.U.A. (cică patria democrației) mișcarea pentru drepturile minorităților sexuale a ajuns la nivel de isterie în timp ce s-a limitat dreptul la avort și s-a liberalizat portul de arme la vedere.

    Eu zic că suntem pe drumul cel bun, chiar ăla pavat cu intenții bune, care duce spre...chiar, unde duce?!?
    9 5
  • Din păcate ai dreptate… si pe aici avem specimene care nu au abilitatea de a face diferența între progres si limitarea drepturilor fundamentale.
    7 3
  • Și ia zi, băiete, cam ce drepturi fundamentale ți se limitează ție? Ai fi și tu vreun dizident mare luptător mare...
    3 3
  • inexorabil
    LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ ŞI DE EXPRIMARE – iată ce vreţi voi, emolarii, să înăbuşiţi în primă fază. Cât despre maşini, căutaţi să manipulaţi grosolan opinia publică, promovând (başca agresiv) unele produse neapărat ÎN DAUNA altora, deci vă urcaţi cu bocancii şi pe LIBERTATEA DE A ALEGE.

    PS. Ironiile tale s-au cununat de la bun început cu prostul gust…
    3 1
  • Culoarea verde de la numere este frumoasă. Ce nu înțeleg este distanța dintre cele două cifre care formează numărul (practic sunt lipite de litere cu o pauză mare între ele) de parcă provin din altă scriere nu cea românească (posibil maghiară?). Sau are vreo semantică specială ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru