Mitsubishi își va reduce prezența în Europa: "Puțin, dar frumos"

de Daniel Popescu, Foto: Mitsubishi
Marti, 23.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a anunțat că își va reduce prezența pe piața europeană după principiul "puțin, dar frumos", fără să ofere detalii despre modelele care vor rămâne în gamă.

Mitsubishi a anunțat la sfârșitul lunii mai că analizează modul în care își va schimba strategia pe piața europeană, ca urmare a noutăților anunțate în cadrul Alianței pe care o are cu Renault și Nissan.

Presa internațională a speculat inclusiv că producătorul japonez s-ar putea retrage de pe continentul european, însă CEO-ul Takao Kato a oferit acum o serie de informații suplimentare.

Astfel, pentru Mitsubishi, Europa este o "mega-piață" unde va reduce cheltuielile, ceea ce va avea inevitabil un impact asupra gamei de modele.

"Vom reduce gradual investițiile pe mega-piețe. În aceste circumstanțe, am făcut o schimbare de politică spre puțin, dar frumos", a explicat Kato citat de publicația Automotive News.

Oficialul mărcii nu a intrat în detalii cu privire la modul în care va fi restrânsă gama de modele, însă presa internațională a relatat o serie de informații despre planurile producătorului pentru piața europeană.

Astfel, noua generație Outlander ar putea fi prezentată în cursul acestui an, un element important în contextul în care versiunea PHEV este și în prezent cea mai vândută mașină cu sistem de propulsie plug-in hybrid pe continentul european.

În plus, presa speculează că Eclipse Cross va primi în această vară un facelift care va include ca noutate și o versiune plug-in hybrid.

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Japonezii sunt duşi cu pluta.... Reduce prezenţa???

    Dar sunt atât de prezenţi că au ce să mai reducă???

    Multe companii auto par un Nokia aşa.... în faţa maşinilor.... chinezeşti... ieftine, cu tehnologie furată sau gratuită şi la preţ de dumping ???


    Ne trezim apoi cu un Huawei cu preţuri mai mari de Samsung....

    Proşti mai suntem...
    10 2
  • Putin dar frumos, in teorie, in practica va fi putin si urat, ca modelul din imagine.

    @Edikk
    La ultima fraza vorbesti in numele tau.
    12 3
  • Putin avem de la Mitsu , mai ramane sa vedem care-i frumosu' !
    17 1
  • Păcat. Acum 10 ani făceau mașini excelente. Și-a luat soră-mea un Colt 1.3 de 95 CP din 2010 și îmi place mult cum se conduce. Volanul e foarte strâns, oferă feedback la cea mai mică mișcare, iar când bagi piciorul în ea aproape te bagă în scaun deși are doar 95 cai (e și ușoară, are doar 1045 kg). Arată și foarte bine cu jante de 205/45 R16 și echipare Ralliart. Nu mai spun că e foarte fiabilă. Lancer la fel, o referință în materie de sportivitate.

    După Colt, ne-am trezit în Europa cu Space Star... cri, cri, cri...
    15 0
  • @dan_grc - modelul din imagine încă arată ok față de noua față a lui L200 sau ASX... dar lumea care cumpără nu e comunitatea Automarket sau a celor cu cunoștințe auto mai vaste. Așa că crossovere peste crossovere că asta se cere.
    8 1
  • someone
    @ moldovean: si eu am condus mult timp un colt asa cum zici tu. dar am condus si varianta 1.5 turbo ralliart. sa vezi acolo distractie.
    ok, dlor mitsubishi, putin dar frumos. atunci readuceti lancer evo, sau macar sistemul 4x4 de pe el, readuceti 3000Gt daca tot vorbim de frumos, readuceti un eclipse original, nu acest suv / crossover sau ce mama lui e . nu aveti inspiratie in marele grup din care faceti parte? uitati-va la veciniii mazda: putin, frumos, calitativ, apreciat
    16 0
  • Păi și-au redus de ani de zile și modelele și frumosul.
    De când au renunțat la Carisma olandeză Mitsubishi Motors Europe a cam luat-o în jos.
    Au omorât pe rând modelele emblematice ca Galant, Lancer Evo și chiar Lancer, pe care-l mai produc local doar pentru oblici din zona lor.
    Jonglează cu numele, Colt-ul e vopsit Space Star iar între între ASX și Outlander au înghesuit o ciudățenie de SUV cioplit și i-au dat alt nume cu rezonanță din trecut, că tot era liber acum: Eclipse.
    Totuși, cu 5 modele și-o mână de motoare ce pot să mai facă în Europa?
    Mie-mi par înghețați în proiect, se duc pe copcă și-or să devină un producător local în bucățica lor acolo.
    13 1
  • Nu stiu cine mai poate cumpara un Mitsubishi in zilele de azi, poate doar un mare fan sau poate doar sa gasesti un super chilipir...Din pacate nu ai ce sa cumperi, un ASX din 2010 restilizat sau un Outlander lansat in 2013 cu grila de 2020? Sa nu mai zic de amaratul de Spacestar de acum 8 ani :( Mare pacat, acum 10-15 ani imi placeau
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru