Modelul electric de oraș Honda e va avea camere video în loc de oglinzi laterale în echiparea standard

de Daniel Popescu
Marti, 28.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat că modelul electric de oraș Honda e va avea camere video în loc de oglinzi laterale în echiparea standard, iar imaginile vor fi afișate pe două ecrane de 6 inch poziționate la capatele planșei de bord.

Honda a prezentat marți o serie de informații despre tehnologiile care vor fi prezente pe modelul electric de oraș Honda e, pentru care a deschis deja lista de pre-comenzi cu o săptămână în urmă.

Astfel, modelul electric va avea un sistem de camere video Side Camera Mirror System care va înlocui oglinzile laterale tradiționale inclusiv pe echiparea standard.

Imaginile preluate de cele două camere video vor fi afișate pe două ecrane cu diagonala de 6 inch montate de o parte și de alta a planșei de bord. În plus, șoferul va putea ajusta luminozitatea ecranelor în funcție de lumina ambientală.

Constructorul japonez susține că poziționarea camerelor permite șoferului să aibă o viziune naturală asupra evenimentelor petrecute în spatele său.

În plus, Honda a dezvăluit că sistemul său de camere video va permite șoferului să aleagă între două setări pentru afișarea imaginilor: "normal view" este setarea standard care asigură o reducere cu 10% a unghiului mort comparativ cu oglinzile tradiționale, în timp ce setarea "wide view" reduce unghiul mort cu aproimativ 50%.

Între timp, niponii susțin că șoferii vor avea parte de imagini de calitate inclusiv în condiții slabe de iluminare, pe timp de noapte sau în cazul în care vizibilitatea este scăzută din cauza unor fenomene precum ceața.

Carcasa pentru camere a fost de asemenea construită astfel încât să prevină căderea stropilor de apă pe camerele video și formarea depunerilor de apă. Implementarea unor camere video a permis constructorului să reducă rezistența aerodinamică a acestora cu 90% comparativ cu oglinzile tradiționale și cu 3.8% la nivelul întregii mașini.

Anterior, Honda a confirmat că modelul electric de oraș va avea o autonomie de 200 de kilometri, însă nu a oferit alte detalii despre capacitatea bateriei sau sistemul electric de propulsie. Pre-comenzile pot fi plasate în Marea Britanie, Germania, Franța și Norvegia în schimbul a 800 de euro, iar livrările vor începe în primăvara anului viitor.

În urmă cu câteva luni, SUV-ul electric Audi e-tron a devenit primul model de serie disponibil opțional cu camere video în loc de oglinzi laterale.

Via Honda

Comentarii (8)

  • Andrei
    Nu inteleg... cum adica reduce unghiul mort? "Unghiul" ala nu ar trebui sa mai existe! El apare pentru ca oglinzile traditionale trebuie sa fie orientate de asa natura incat soferul sa poata vedea in ele, ceea ce impune limitari la campul pe care il pot acoperi. Insa noua camera poate fi montata astfel incat sa acopere intregul sector lateral. Si nu e nevoie ca imagea sa fie fish-eye, trebuie doar sa fie mai wide pe orizontala (ceea ce ar atrage si ecranul interior de oglinda sa fie mai wide, dar asta nu mai e o problema in ziua de azi).
    11 7
  • Pana nu conduc una poate nu are rost sa vorbesc mult.
    Dar eu vad o mare mare problema: oglinda traditionala este in afara masinii. Ca masinile care trec pe langa mine.

    Deci ea reflecta realitatea. Pe cand ecranul asta e in interior. Este posibil sa judec gresit apropierea masinii de langa pentru ca acum vad realitatea cu 15 cm mai in interior.

    Nu stiu...nu cred ca e ok.
    7 5
  • o prostie, distanta redusa cu 10 cm, in locul unde stau de obicei guri de ventilatie, monitoare in plus...

    eficienta la rulare? este o masina de oras cu autonomie de 200km in situatii ideale, nu merge pe autostrada cu 140km/h ca sa conteze, chiar cred ca este mai ineficient sa ai 2 monitoare + procesare care sa consume non stop 15-20w.

    daca nu o sa depaseasca 25k este interesanta, poate 35k daca are macar 300km range
    8 4
  • Mașinuța-i relativ simpatică (zic *relativ* fiind cam departe de farmecul concept-car-ului inițial), dar vestea proastă e că va costa +30K €.
    Nota bene - pt doar 200 km range deja anunțați ferm.

    Se va vinde însă-n draci, deși o Citygo-iV cu 265 km autonomie (WLTP) și aproape la juma de preț ar fi clar preferabilă, chiar dacă tot a frigider seamănă (OK, unul ceva mai banal decât e-Honda.)

    P.S. Că tot veni vorba de e-Skodița urbană (dar nu numai), stimabilul @Edikkk trebuie să înțeleagă... că n-a înțeles nimic din postarea mea de la articolul cu iV.
    Unde NU susțineam falsitatea autonomiei anunțate de ceho-nemți, ci doar imposibilitatea parcurgerii a 265 km în 2 săptămâni fără reîncărcare.
    ...Din simplul motiv că bateria se golește cu min. 30% în intervalul ăsta-n care mașină stă parcată.... și la priză ne-conectată.
    18 1
  • In primul rand e urata cu spume.
    In al doilea rand toata panarama cu camere in loc de oglinzi e un mare rahat.Asta e o amarata masina de oras care se va deplasa cu maxim 60 pe ora.Ce trebuie mare aerodinamica.
    O gaselnita de marketing pentru dobitoci sa mai scoata vreo 1000 de euro degeaba.
    3 2
  • bla bla
    mmm, frameless doors. I'm sold!
    3 2
  • Andrei
    Gimmick. O singura picatura de ploaie va ruina vizibilitatea.
    1 0
  • Feisbuceala La Max
    Daca nu aduce si SHAWORMA acasa nu e bun de nimic !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru