Morgan, producătorul britanic de mașini retro, pregătește un model electric

de Sebastian Toma
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Morgan au prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood un prototip al unei mașini electrice cu trei roți. Vorbim despre adaptarea roadster-ului lor iconic la rularea cu zero emisii de CO2.

Morgan a prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood prototipul unui vehicul electric. Englezii au numit exponatul EV3, despre care au declarat că este într-un stadiu avansat al dezvoltării. Primul roadster electric cu trei roți din lume are un motor de 100 CP și cântărește doar 550 de kilograme. Acumulatorul său de la bord îi asigură o autonomie estimată la 241 de kilometri și se încarcă de la zero la 100% în patru ore. Comparat cu un Morgan 3 Wheeler, EV3 cântărește cu doar 25 de kilograme mai mult.

Reprezentanții Morgan nu au dezvelit performanțele de care este capabil EV3, dar englezii vor să-și facă modelul electric să fie la fel de performant ca varianta convențională a roadsterului lor cu trei roți. Acesta din urmă poate să atingă o viteză maximă de 185 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în șase secunde. Varianta electrică va fi limitată electronic la 129 km/h, dar ar putea asigura un timp 0-100 km/h mai bun. Rămâne de văzut dacă senzațiile asigurate de versiunea electrică a Morgan-ului cu trei roți va fi la fel de interesantă pentru clienții mărcii britanice.

Urmareste Automarket
Cei de la Morgan vor să lanseze până la sfârșitul anului viitor o versiune de serie a modelului electric expus la Goodwood. Aceasta ar trebui să aibă un preț apropiat de o versiune bine echipată a lui 3 Wheeler.

Cum se fabrică Morgan 3 Wheeler

Via WCF | Morgan

Comentarii (3)

  • someone
    eu cred ca pt britanici modelul acesta va fi mina de aur...vor avea o masina britanica ( sa le satisfaca orgoliul ) cu care vor putea merge in centrul Londrei fara sa plateasca taxa de poluare
    6 0
  • Si asta va avea tot motor BMW? De i 8?
    2 1
  • sa vezi cum vin specialistii si incep: "pai cum bueiii....sa stai cu o masina d'asta, fara acoperish, 1 ora in ploaie sa ti se incarce acumulatorii???bueiiii...d'astia is idioti!"
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru