Motorizare mild-hybrid pentru Opel Corsa: start de la 17.700 de euro cu programul Rabla

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță, în premieră, o motorizare mild-hybrid la 48V pentru modelul Corsa. Noua versiune pornește în România de la 17.678 de euro cu TVA inclus și programul Rabla.

Corsa este unul dintre cele mai populare modele Opel. Ca să fie și mai atractiv, constructorul german de automobile anunță acum că gama de motorizări a fost extinsă cu noi versiuni mild-hybrid la 48V. O premieră pentru acest model.

Noul Opel Corsa Hybrid este echipat cu un motor de 1.2 litri, pe benzină, disponibil în versiuni de 100 și 136 CP, o baterie litiu-ion și o unitate electrică de 28 CP. Transmisia este una electrificată, cu dublu ambreiaj și 6 rapoarte.

Potrivit reprezentanților companiei, noua versiune mild-hybrid la 48V oferă un consum de combustibil redus cu 18% și emisii de CO2 reduse cu 18% față de un Corsa echipat cu motorizare convențională, neelectrificată.

În habitaclu, pasagerii vor regăsi un instrumentar de bord complet digital, opțional pe nivelurile de echipare inferioare, dar standard pentru Corsa GS. Grafica ceasurilor de bord este adaptată noii configurații hibrid.

Display-ul central al sistemului multimedia are 10 inch. Conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto este wireless.

În România, noul Opel Corsa Hybrid pornește de la 17.678 de euro, cu TVA inclus și programul Rabla.

Pentru versiunea de 136 CP trebuie să scoți din buzunare de la 21.368 de euro cu TVA și programul Rabla incluse.

via Opel

Comentarii (25)

  • Trilulilu
    20k coco pentru un Corsa!
    Own nothing and you'll be happy
    7 9
  • @Trilulilu
    hai lasa-ne ca esti plictisitor, aceleasi replici obosite. bine ca you own a lot, dar tot nefericit si frustrat esti.

    in alta ordine de idei, masina e de luat in seama, mai ales ca a scapat de hiba care a dat multe batai de cap, anume cureaua de distributie in baie de ulei, care acum a fost inlocuita cu lant.
    8 14
  • Ba nu e plictisitor deloc, si eu iubesc masinile, dar, scarbit fiind de japca si jegmaneala din domeniul auto(preturi mari pentru produse extrem de slabe calitativ, costuri uriase de intretinere si meserie ioc prin service-uri, asigurari mai mari in fiecare an, carburanti cu preturi mai mari de la zi la zi si asa mai departe), am ales sa renunt, cel putin pentru o perioada la toate aceste hotii si de cateva luni sunt posesor de abonament pe transportul in comun. Nu stiu cat ma va tine, insa momentan doar atat va zic: nu cred ca va puteti imagina cat de zen sunt, poate doar cei care au experimentat asta ma inteleg, nu vreau sa ma credeti, prietenii stiu de ce.. incercati!
    14 15
  • După ce a trecut sub "stăpânire" franceză Opel s-a schimbat mult în bine.
    Și dacă tot vorbim de prețuri, ce hibride mai gasești sub 17.000???
    7 25
  • Corsa Edition 1.2 MHEV 100 CP e 21.950 euro preț de listă.
    Pe acolo e și Renault Clio Evolution E-Tech hibrid 145 CP, la 20.800 euro.
    Și ca să-ți răspund parțial, DS, la costuri mai bune și de rulare și de achiziție este doar Sandero Expression ECO-G 100 CP la 14.700 euro.
    10 26
  • Niciodata nu am fost adeptul masinilor SH. Dar din cauza noilor realitati din piata auto, trebuie sa ai probleme majore de racordare la realitate ca sa dai 20.000 pe o Dacie, de exemplu.

    Fiti destepti, nu puneti botu' la asa ceva, luati-va un SH decent si lasati-i pe astia sa-si tina porcariile pe stoc. Acum putini ani un Corsa dotat aproape full cu cutie automata era la 11.000.

    Daca refuzam sa ne lasam furati de producatorii auto, preturile vor scadea din nou. Daca publicul accepta si plateste asemenea jafuri, producatorii vor scumpi chiar mai mult.
    24 7
  • @kap - Știu, am unul de un an.
    0.33 lei/km în oraș, 6-6.5% gpl în exterior, e ideal și mult peste așteptări, nu degeaba este numărul unu la vânzări în europa.
    10 23
  • cine zicea ca lunea nu e distractie?

    "din cauza noilor realitati din piata auto, trebuie sa ai probleme majore de racordare la realitate ca sa dai 20.000 pe o Dacie"

    :)))))))) pfoai de capu meu, o megamatrapazlitica superdumirifica de la pemeceu, ne-a dat-o iar de ne-a julit. cum sa nu-i crezi fiecare cuvant?? la cat se straduieste saracu' :)))))))

    stati ca abia a inceput:

    "Fiti destepti, nu puneti botu' la asa ceva, luati-va un SH decent si lasati-i pe astia sa-si tina porcariile pe stoc. Acum putini ani un Corsa dotat aproape full cu cutie automata era la 11.000."

    uite aici un crestin cu suflet maaare, care manifesta grija autentica pentru finantele semenilor lui pe care ii cunoaste personal, pe toti, ca pe propria lui palma, asa o fiinta deosebita e rar de gasit in ziua de azi. cand Corsa dotat aproape full cu cutie automata era la 11.000 atunci da, mai gaseai oameni binevoitori, dar in ziua de astazi sa-i multumim din suflet pemeceului ca exista si ca ne lumineaza calea.

    "Daca refuzam sa ne lasam furati de producatorii auto, preturile vor scadea din nou. Daca publicul accepta si plateste asemenea jafuri, producatorii vor scumpi chiar mai mult."

    :)))))))))))) e si un bun strateg intr-ale economiei, stie cum sa puna presiune unde trebuie, cand trebuie, bravo papusel.
    7 16
  • cand eram eu tanar si aveam opel astra H cu motorul ala prost de 1.4 benzina 90CP pretul era 12000 de euro.
    Deja la 17000 de euro , (da n aveam atatia bani ca doar tocmai va spusei ca ma oprisem la 12 mii) luai opel vectra, ceva diesel si 120 de cai. d aia cu faruri patrate pre facelift. Tare mult imi placea dar, na era scumpa.
    Azi vad ca e ok sa dam 17000 pe o masina de 7000. Atat !
    21 7
  • cam asa arata normalitatea si te inteleg. de ce ar vrea cineva zdravan la minte sa se supuna, in orasele ticsite ale romaniei, stresului de a folosi zilnic o masina, cu uzura enorma si cheltuieli enorme pentru combustibil, intretinere si reparatii, cand exista varianta simpla a transportului in comun?

    nu zic ca trebuie sa renuntam complet la masini. ele sunt totusi foarte utile, mai ales pentru concedii sau atunci cand trebuie sa transportam ceva greu sau voluminos pentru care nu avem livrare sau alta optiune de transport.

    o sa vezi ca te vei intoarce mai devreme sau mai tarziu sa iti iei iarasi o masina, dar nu te obliga nimeni sa o si folosesti la orice pas, asa cum multi care pun carul inaintea boilor se simt obligati sa faca.

    aaaa si dusul copilasilor la scoala / gradi / meditatii / mall / party / oriunde / cu masina nu e o justificare plauzibila de a o folosi in mediul urban. ma intreb oare cum si de ce saracii aia de danezi, fie ploaie, vant, zapada, ger isi trimit copii la scoala singuri sau cel mult, cat sunt mici, in duc pe biciclete? iarna asta am ajuns acolo, la -20 grade ei pedalau de n-aveau treaba, cu copii in cargo-bikes sau pe bicle normale cu scaune de copii. niciunul incruntat, niciunul cu capsa pusa, se bucura de fiecare clipa din viata si o iau ca atare, ce daca e ger afara?

    dar na, mai trebuie sa curga multa apa pe dunare pana isi dezlipeste romanasul fundul de masina. au avut si danezii problema asta in urma cu vreo 60 ani, deci cam asta e decalajul, daca nu chiar mai mult.
    11 19
  • @nsrei
    pai cand erai matale tanar si frumos, erau alte preturi, dar si masinile aveau alte cerinte, alte norme, alte dotari. salariile erau altele. nevoile oamenilor erau altele, viata era mai simpla (sau asa parea), mai putin sofisticata ca astazi.

    imi pare rau sa aud ca nu mai esti tanar. inca si mai rau imi pare ca nici prea informat nu ai ajuns dupa atata timp. dar poate ca ai ramas frumos, mai stii?

    apropo, inclusiv sandvisul s-a scumpit, ai observat? cel putin azi luni 04.martie 2024 e foarte foarte scumpe la 17 lei bucata, iar mai mult de 7 lei nu face. eu am doar 12 lei, ce mananc azi de banii astia?
    5 19
  • *copiii
    *scump (fara e)

    graba!
    4 3
  • Nu mă gândisem să fac calcule de sărac, dar dacă tot ne-a invitat DS să ne raportăm la referințele lui, de 0,5 lei/km îmi permit să merg degajat, să mă așez pe ce bandă vreau eu, să depășesc, să frânez pe unde ar cam trebui și, la nevoie, să mai fac glumițe canaliilor mici și dese.
    Concluzia e că degeaba vă luați mașini de săraci, vă umpleți frigiderele de pomană. Nu merită!

    În loc de Sandero double espresso, recomand un golf de 500 euro, îi schimbați cam tot cu 4000 euro, îi dați o spoială și economisiți 15 000 euro. :)))))
    23 11
  • te inteleg dar poate fiindca sunt eu batran masina e si opelul ala din 2004 ca avea roti, volan, scaune si aer conditionat.
    Asta din 2024 ce are in plus in afara de salariile marite ale muncitorilor, ca parca in uzine lucrau robotii si la aia nu prea le da salariu, in fine necesita si ei revizii si consumabile (in loc de sandvis) sa aiba de mancare...
    17 6
  • @nsrei?
    Pare că i-au pus distribuție pe lanț, în rest mașina era impecabilă, mică, fără putere, nu prea confortabilă, deloc fiabilă, cam ce trebuie. :)
    15 8
  • @Michi
    altu pe care il freaca grija de banii altora.

    bai samsarica, lasa-ne cu vrajeala ta, apuca-te sa smenaresti altceva daca cu tigalile de la rematul german nu mai merge treaba.

    cine isi ia masina noua, indiferent ca se numeste sandero sau audi, evident ca isi face niste calcule, nu se lasa prostit de orice ciumpalac care da sfaturi binevoitor pe la colturi. asta nu inseamna deloc ca e sarac, ba din contra, garantat are mai mult si in cap si in buzunar decat tine, ca altfel ar fi luat teapa de la samsari. asa ca tu ramai cu buza umflata si invidia, in timp ce altul isi vede linistit de viata pe care si-o creioneaza dupa cum vrea, crede si poate, nu dupa sugestiile tale.
    9 22
  • @nsrei
    hai mai nsrei, nu poti sa fii chiar atat de batran incat sa nu intelegi
    4 12
  • Alexandru
    Inca mai este disponibil programul rabla?
    Citisem la un moment dat pe https://www.odat.ro/ ca programul rabla se va suspenda sau se va micsora acel vaucher pentru ca sunt prea multe cereri sau ceva de genu.
    0 1
  • @michi, frânare, cântă mă la altă masă! Mută-ti țambalul și povestește altora, nu mie. Caută în postările mele și vezi ce și cum.
    Hai să te scutesc eu: am un Volvo XC60 de patru ani, cumpărat de nou și da, am și SS3, tot
    cumpărat de nou. O dată la 4-5 ani le vând și iau
    altele. Noi! Garanție, miroase a nou, nu a samsar bashit. Nu-mi place mirosul de "tefal".
    Niciodată nu m-am gândit că aș avea mașină de sărac, de bogat sau de "jmeker". Sunt pragmatic, nu mă rup în figuri prostești.

    P.S. pe pariu că ai un BMW luat din banii părinților și bagi motorină de 50 de lei? După minte cre' că nici nu ai vârsta de permis.
    Așa că: cântă la altă masă și fii mândru că te-am băgat în seamă. A doua oară nu se va mai întâmpla.
    Hai, bâști d-aci!
    Niciodată nu m-am gândit că aș avea o mașină de sărac, de bogat, sau de "jmeker"
    7 26
  • @ds de 4 stele
    Ai depus declarația undeva?
    Ai luat dacie de săraci, pe gpl, la sclavi, și ne spui nouă ce bună este ?!? Cea mai bună!!!
    Poate tu ai firma de la mă-ta, mașinile mele sunt cumpărate cu cardul meu de debit și nu am avut niciodată contacte cu samsari.
    P.S. Ai pierdut pariul!
    P.P.S. Recomanzi Dacie pentru că ești sărac!!! :)))))))) Cântă la alte mese!!!
    22 8
  • @kap de gumă
    Ai recomandat Dacia double espresso pe motiv de preț. O tigaie de 15 ani, reparată de 4000 euro, este mult mai bună și mai fiabilă decât Dacia. (A se citi punct!) :))))))))
    O mașină serioasă e cu 5-10k mai scumpă decât cazanele de 1-3 stele Dacia. Deci, nu mai recomandați țepe! (Țeparilor!!! )
    21 7
  • Țopârlanul nu se dezminte, până nu pretinde luxul și arată cu degetul ”săracii”, dar de fapt arată că el e așa. Inclusiv la mansardă.
    Despre tigăi nu-l contrazic, pare să se priceapă, mai ales la alea ”premium”...
    4 27
  • @kap de gumă
    Țopârlane, la recomandări de gunoaie Dacia vă repliați cu McLaren-urile din garaj.
    De ce recomandați Dacia și conduceți Urus?
    Pentru că mințiți ca porcii!
    Tocmai, melteanul îndoctrinat de țepari mizerabili (ca voi!!!) crede că scapă de probleme dacă își cumpără Sandero double espresso, care are bordul orgă de lumini de la plecarea din reprezentanță
    Dacă o mașină costă 25 k, degeaba arunci 15-20k pe un gunoi Dacia, tot nu vei avea mașină. :))))))) Și aici intervine realitatea, un cazan de 500 k, este un cazan, dar mai bun decât o Dacia nouă. Practic, explicație era necesară pentru samsarii Dacia... complet cretini.
    19 3
  • Un cap cu gumă dacă folosea respectabila doamnă, și nu se mai zbătea bietul meltean în lumea asta rea, chinuit de vedenii cu dacii și miros de GPL când el visează doar bășini germane.....și ne scutea de dejecțiile de samsar de Vitan.
    Cu voturile multiple e de-nțeles, și-o fi dat cu tesla de dezmembrări peste gheruțe și-acum îi tremură mâna...dacă-nvăța carte poate-nghesuia și el vreo consilieră prin showroom, dar așa....bocăne la ruginituri și-n pauze dă lecții.
    2 21
  • @mizerie cu kap de gumă
    Săracilor, voi vorbiți despre GPL, despre 0,3 lei/km, despre Dacia Sandero double espresso.

    Despre stelele euro ncap multiple de câte 0,1,2 sau cel mult 3 nu spuneți decât că nu contează. La o adică, dacă mergi cu 200 km/h în urus și dai în copac, mori și în Dacia când lovești o bordură cu 30 km/h. La care se adaugă cele 3-4 Dacii pe care le-ați avut în ultimii 5 ani, toate, foarte bune.

    Trage la șaiba manipulării, kap de gumă!!!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru