Motorul V8 neelectrificat, eliminat din ofera lui Bentley Continental și Flying Spur în Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Bentley elimină motorizarea V8, fără nicio formă de electrificare, din oferta modelelor Continental și Flying Spur în Europa și alte piețe.

Hibridizarea este direcția spre care vrea să pornească Bentley. Știm deja că motorul W12 va fi pensionat în viitorul apropiat, iar locul său va fi luat de o configurație plug-in hybrid care are la bază un propulsor V8.

Ansamblul va dezvolta în total peste 750 de cai putere (+91 CP față de W12) și, mai mult, va oferi până la 80 de kilometri autonomie pur electrică. Totodată, reprezentanții companiei susțin că valoarea cuplului va depăși 1.000 Nm.

Pentru a pregăti lansarea acestui nou propulsor, Bentley retrage acum unitatea V8 neelectrificată din oferta modelelor Continental (GT și GTC) și Flying Spur. Pentru moment, ea este încă disponibilă pe Bentayga.

Asta înseamnă că dacă locuiești în Europa sau în Orientul Mijlociu, nu mai poți comanda un Bentley Continental sau un Flying Spur cu această motorizare. Producția va fi oprită, însă, de-abia în luna iunie, pentru a onora comenzile deja înregistrate.

În locul său, clienții vor putea bifa noul propulsor V8 plug-in hybrid despre care vorbeam mai sus.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru