Musk oferă noi detalii despre Tesla Model Y: "Se lansează în 2020 și va avea un proces de producție revoluționar"

de Daniel Popescu
Vineri, 04.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că viitorul Model Y va fi lansat cel mai probabil în 2020 și va beneficia de un proces de producție "revoluționar". Nu este însă clar unde va fi produs noul model.

Urmareste Automarket
Tesla a raportat în această săptămână cele mai mari pierderi din istoria companiei, de 785 de milioane de dolari pentru primele 3 luni ale anului.

Așa cum se întâmpla de obicei, compania americană încearcă să distragă atenția de la datele financiare cu o serie de informații "spectaculoase" despre viitorul companiei, iar de data aceasta a fost rândul lui Model Y.

Primele detalii despre SUV-ul compact au fost făcute publice încă de anul trecut, iar modelul va utiliza aceeași platformă ca și Model 3, însă CEO-ul Elon Musk afirmă acum că "Model Y va reprezenta o revoluție în privința procesului de producție".

Șeful constructorului american nu a intrat în detalii pe marginea acestui subiect, însă a afirmă că Model Y nu va fi produs la uzina de la Fremont, întrucât aici se lucrează deja la capacitate maximă.

Practic, prin acest anunț, Musk sugerează că Model Y va fi produs la o uzină pe care Tesla nu o deține în prezent. Anterior, s-a vehiculat că americanii negociază construirea unei uzine în China.

Statul asiatic a decis recent să renunțe la obligatiitatea ca un producător să se asocieze cu un constructor local pentru a produce mașini în China, ceea ce teoretic va simplifica misiunea Tesla.

Presa internațională a anunțat anterior că producția noului Model Y va începe în 2019, însă Musk a negat informațiile și a avansat anul 2020. "Nu vom începe producția lui Model Y anul viitor. Aș spune că cel mai probabil se va întâmpla peste 24 de luni. Prima parte a anului 2020", a declarat el.

Musk a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe cu investitorii care a avut parte și de un moment mai puțin obișnuit. Iritat de faptul că analiștii economici puneau întrebări despre lichiditățile Tesla, Musk a afirmat că s-a plictisit și că preferă să răspundă la întrebările utilizatorilor de pe Youtube. Reacția investitorilor nu s-a lăsat așteptat: acțiunile au scăzut rapid cu 7%, însă și-au revenit parțial a doua zi.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • absolut revolutionar...cel mai lent proces de productie folosind mana de lucru din China.

    Nu vor lipsi accentele exotice de tipul:
    - prima greva, initiata de cativa roboti rebeli, a muncitorilor dintr-o fabrica chinezeasca,
    - livrarea de apa plata in loc litiu pentru acumulatori
    - inlocuirea ecranelor LCD (devenite atat de banale) cu ecrane cu tub alb negru,
    - incetinirea vitezei benzii de asamblare datorata unui cutremur din Hawaii

    si alte asemnea cauze si motive care vor sta la baza unor interventii pe twiter a lui Elon Musk ce va gasi, ca deobicei, vinovatii in afara companiei. Pentru ca lumea e rea.
    12 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru