Nasser Al-Attiyah a câștigat Raliul Dakar 2023. Este a 5-a victorie din carieră pentru pilotul din Qatar

de Alexandru Monenciu
Marti, 17.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nasser Al-Attiyah a câștigat ediția din 2023 a Raliului Dakar, cea mai dură competiție de rally-raid din lume. Este a 5-a victorie din carieră pentru pilotul din Qatar și a doua consecutivă pentru Toyota Gazoo Racing.

După aproape 5.000 de kilometri de probe speciale și 14 zile de concurs, a 45-a ediție a Raliului Dakar a ajuns la final.

La fel ca în 2022, cea mai dură competiție de rally-raid din lume a fost câștigată de perechea Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel, piloții echipei Toyota Gazoo Racing. Este a cincea victorie din carieră pentru Al-Attiyah și a patra pentru Baumel.

În ultima probă, Al-Attiyah și Baumel au încheiat la o diferență de 5 minute și 41 de secunde în spatele liderului, dar, la general, perechea conducea cu un avans de 1 oră, 20 de minute și 40 secunde. Cei doi au preluat conducerea la general încă din a 3-a probă.

De asemenea, a fost a doua victorie consecutivă pentru echipa de uzină Toyota Gazoo Racing.

Giniel de Villiers, aflat la a 20-a participare la Raliul Dakar, a încheiat pe locul 4 la general, iar Hank Lategan pe locul 5. Pe locul 3 s-a clasat tot o Toyota Hilux T1+, aparținând unei echipe private.

Kevin Benavides, de la echipa Red Bull KTM, a câștigat clasa Moto, iar Charan Moore s-a impus la clasa Malle Moto (fără asistență tehnică).

Aici a fost reprezentantă și țara noastră, de pilotul Mani Gyenes.

Clasa Quad a fost câștigată de Alexandre Giroud (Yamaha Racing), iar Austin Jones de la Can-Am s-a impus la categoria Vehicule Ușoare. Clasa Camioane a fost câștigată de Janus Van Kasteren (Iveco), care și-a adjudecat astfel prima victorie în Dakar.

via Toyota Gazoo Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru