Ne apropiem de recordul din 2007: vânzările de maşini în Europa vor creşte în 2016 pentru al treilea an consecutiv

de Daniel Popescu
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini noi în Europa vor ajunge în 2016 la cel puţin 14.46 milioane de unităţi şi vor înregistra al treilea an de creştere. Recordul rămâne însă cel stabilit în 2007, când pe Bătrânul Continent s-au comercializat aproape 16 milioane de maşini.

Esential 14.46 milioane de maşini se vor vinde în Europa în 2016
16 milioane este numărul de maşini comercializate în Europa în 2007
Scandalul Volkswagen izbucnit în ultimele patru luni ale anului trecut nu va avea un impact major asupra vânzărilor de maşini noi în Europa.

Cel puţin această este concluzia la care au ajuns trei instituţii indepedente, care anticipează o creştere de vânzări pentru maşinile noi şi în 2016.

Astfel, IHS Automotive preconizează vânzări de 14.46 milioane de unităţi pe Bătrânul Continent în acest an, în timp ce PricewaterhouseCoopers şi LMC Automotive sunt chiar mai optimiste şi văd vânzări de 14.6 milioane de unităţi. Dacă previziunile se vor adeveri, 2016 va fi al treilea an de creştere consecutivă pentru piaţa auto europeană, după vânzări de circa 12 milioane de unităţi în 2014 şi aproximativ 14 milioane de maşini în 2015.

Creşterile sunt explicate prin revenirea economiei în ţări consacrate precum Franţa, Spania sau Italia, dar şi datorită ofertelor avantajoase de creditare.

Pe de altă parte, recordul de vânzări va fi deţinut în continuare de anul 2007, când s-au vândut aproape 16 milioane de maşini înainte de izbucnirea crizei economice.

Optimismul aratat de analişti în ciuda scandalului Volkswagen are două explicaţii: pe de o parte, se anticipează că cei mai mulţi şoferi vor opta în continuare pentru maşinile grupului german, iar cei care vor renunţa se vor orienta spre modelele altor marci, astfel că nu va avea loc o scădere a pieţei europene.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • razvanis
    Europa are sanse, dar Romania nu, e departe, foarte departe de acel punct.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru