Ne pregătim de iarnă: trei sferturi dintre drumurile naţionale şi autostrăzi riscă să fie blocate dacă ninge abundent

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 29.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 75% dintre drumurile naţionale riscă să fie blocate în cazul unor ninsori abundente, inclusiv cele care leagă Bucureştiul de zonele montane şi de Moldova. Pe listă se află şi autostrăzile A1 şi A2.

Iarna a început deja să-şi intre în drepturi în anumite zone ale României, iar printre cei mai afectaţi de vremea din această perioadă a anului vor fi şoferii care trebuie să călătorească pe distanţe lungi.

Pentru a lansa un avertisment în acest sens, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat un studiu bazat pe precipitaţiile medii înregistrate în anii precedenţi pentru a identifica drumurile care prezintă cel mai mare risc de a fi blocate circulaţiei în cazul unor căderi masive de zăpadă.

Deloc surprinzător, raportul arată că peste 75% dintre drumurile naţionale şi autostrăzile din România riscă să fie blocate într-o astfel de situaţie, iar cele mai multe dintre acestea se afla în jumătatea de est a ţării şi în zona centrală.

Urmareste Automarket
Astfel, DN1, care leagă Bucureştiul de zonele montane, are mari şanse să fie blocat, cu excepţia zonei de serpentine dintre Predeal şi Braşov, în timp ce DN2, care leagă Capitala de Moldova, prezintă un astfel de pericol până la Râmnicu Sărat. Nici autostrăzile nu sunt ferite de astfel de probleme, întrucât A1 Bucureşti - Piteşti şi A1 Bucureşti - Constanţa apar cu pericol de blocare din cauza zăpezii pe aproape toată lungimea lor.

Harta realizată de CNAIR evidenţiază că în Banat şi Crisana sunt singurele drumurile naţionale cu un pericol scăzut de blocare, întrucât aici cantităţile de precipitaţii sunt destul de mici comparativ cu restul teritoriului.

Via Mediafax

Comentarii (8)

  • nu e nimic nou. stiam ca la prima ninsoare se blocheaza majoritatea drumurilor. ideea e ca cei care stiu ca fac drumuri sa se intereseze daca o sa ninga si sa fie cat de cat pregatiti(lopata, anvelope bune, eventual sare/nisip), pentru ca majoritatea drumurilor se blocheaza din cauza soferilor inconstienti si neresponsabili
    6 2
  • hazard
    Noi, soferii, suntem pregatiti ca autoritatile sa fie luate prin surprindere.
    13 0
  • cineva
    Iarna? Ce e aia?
    Cum adica sa vina si anul asta?
    Eu planuiesc sa fiu luat prin surprindere.... :-))))
    Am uitat sa va anunt: candidez la final de an.
    5 0
  • Ca la romani....ori ai elicopter ori stai acasa !
    1 6
  • ori e zapada ori nu drumurile se inchidi pentru alegeri
    0 0
  • razvan
    Mai stati dracului acasa.Tot umblati de nebuni alergand spre nicaieri.
    6 2
  • cine vrea sa circule pe viscol sa fie sanatos. numai sa fie iarna, nu doar 2-3 saptamani.

    totusi, ciolos la cati bani da la "drumari", ar trebui sa fie luna si la viscol.
    3 2
  • andrew
    Pe toate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru