Nemții au prins curaj: Volkswagen estimează că va depăși obiectivul de un milion de mașini electrice vândute anual până în 2025

de Petre Barac
Miercuri, 30.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se așteaptă ca obiectivul de un milion de mașini electrice vândute anual până în 2025 să fie depășit cu ajutorul unei cereri ridicate din Europa și China, potrivit unui oficial al companiei.

La sfârșitul lui 2017, Volkswagen a aprobat un plan pe 5 ani care prevede investiții totale de peste 70 de miliarde de euro, pentru a transforma grupul german într-un lider global în domeniul vehiculelor electrice.

După scandalul Dieselgate izbucnit în 2015, nemții și-au dezvăluit ambițiile pe termen mediu spre lung. Ei și-au propus să vândă un milion de mașini electrice pe an, până în 2025, cu ajutorul noii platforme MEB.

Un oficial al companiei a ieșit acum la rampă cu o declarație curajoasă prin care estimează că VW va depăși mai repede acest obiectiv, datorită cererii ridicate pentru mașinile electrice în Europa și China.

“Vom depăși ținta de un milion de mașini electrice cu ajutorul platformei MEB, până în 2025. Cererile pentru aceste mașini pe unele piețe sunt deja mai mari decât estimările noastre inițiale,” a declarat Christian Senger, șeful diviziei de e-mobility de la Volkswagen.

La nivel de grup, Volkswagen va lansa câte un model electric în fiecare lună începând din anul 2019, astfel că până în 2025 gama va cuprinde circa 80 de modele electrice.

Modelele vor fi lansate atât sub sigla Volkswagen, cât și sub brandul unor mărci precum Audi, Skoda, Seat și Porsche, conform anunțului făcut de șeful grupului cu ocazia conferinței anuale.

Via Automotive News

 

Comentarii (1)

  • Edikkk
    O minciună prin ... neclaritate..

    maşini electrice înseamnă în opinia VW nu doar EV ci şi PHEV
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru