Nissan anunță o soluție misterioasă de încărcare pentru electrice: "Aceasta va fi stația de alimentare a viitorului"

de Mircea Meşter
Vineri, 11.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E foarte clar că viitorul încărcării mașinilor electrice nu se va baza pe cabluri și prize. Nissan merge mai departe și promite o soluție wireless futuristă care se încadrează perfect în peisajul urban actual.

Infrastructura, autonomia și prețul de achiziție sunt cele trei mari probleme ale mașinilor electrice, iar constructorii auto se agită în ultimii ani să găsească soluții care se rezolve aceste neajunsuri. Evident, promisiuni și planuri există, însă e nevoie de timp pentru ca acestea să se dezvolte în soluții reale.

Până una-alta, cei de la Nissan anunță cu fast faptul că vor prezenta în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, o soluție inteligentă pentru încărcarea wireless a mașinilor electrice precum Leaf, model cu cifrele căruia japonezii se mândresc în ultima vreme.

Nu există prea multe informații legate de găselnița niponilor în afară de un clip video care ține loc de teaser și din care înțelegem că parcările din orașe ar putea deveni îndeajuns de inteligente încât să încarce bateriile mașinii tocmai parcate fără a fi nevoie de cabluri, stâlpi, prize și alte elemente de infrastructură care astăzi sunt singurele variante la dispoziția unui posesor de electrică. 

Foarte interesant este faptul că soluția de încărcare pe care o va prezenta Nissan este dezvoltată împreună cu Fosters+Partners, una dintre cele mai cunoscute companii de arhitectură din lume în acest moment, responsabilă printre altele de desenul unuia dintre cele mai cunoscute clădiri din Londra: The Gherkin.

Această informație ar putea ascunde o soluție de încărcare care nu va oferi doar funcționalitate, ci și o integrare cât mai bună în peisajul contemporan urban al orașelor lumii. De urmărit în primăvara anului viitor.

via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru