Nissan ar putea amâna închiderea fabricii din Barcelona până în iunie 2021: negocieri pentru reluarea producției

de Paul Cosma
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a spus că ar putea amâna închiderea fabricii din Barcelona până în iunie 2021, termenul inițial fiind decembrie 2020. Constructorul spune că va negocia cu sindicatele pentru reluarea producției în perioada următoare, astfel încât angajații să-și păstreze locurile de muncă până la sfârșitul anului, însă subliniază că nu vede o alternativă la închiderea uzinei.

În luna mai, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Prevăzută inițial pentru decembrie 2020, închiderea fabricii din Barcelona ar putea fi amânată pentru iunie 2021, după cum au transmis oficialii Nissan.

Constructorul este dispus să negocieze cu sindicatele pentru reluarea producției, astfel încât angajații să-și păstreze joburile până la sfârșitul anului, iar aceștia să primească salarii compensatorii după ce uzina va fi închisă.

Decizia de amânare a închiderii fabricii este condiționată de o înțelegere cu reprezentanții angajaților, care să fie semnată cel târziu în august, potrivit unui oficial Nissan.

Nissan estimează costuri de 1.5 miliarde de euro pentru închiderea fabricii din Barcelona, potrivit surselor apropiate de companie.

Autoritățile spaniole au spus că ar fi mai convenabil pentru Nissan să păstreze fabrica funcțională.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Imi e greu sa inteleg la ce pierderi se asteptau cei de la Nissan de la aceasta fabrica daca prefera sa o inchida cu niste costuri "estimate" la 1,5 mld. euro si cu riscul unor "paruieli" zdravene si de lunga durata cu autoritatile spaniole. Oare sa fie doar o incercre de negociere agresiva cu autoritatile spaniole ? De ce sa nu pape si japii ceva din biliardele aruncate de EU cu ochii inchisi in economiile uniunii ?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru