Nissan ar urma să aibă beneficii financiare dacă Renault fuzionează cu Fiat-Chrysler: "Fiat va plăti pentru utilizarea tehnologiilor noastre"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler va fi nevoită să plătească pentru utilizarea tehnologiilor Nissan dezvoltate pentru mașini electrice în cazul unei fuziuni cu Renault, potrivit unor surse din cadrul constructorului japonez.

La prima vedere, o fuziune între Renault și Alianța Fiat-Chrysler va slăbi influența celor de la Nissan în cadrul Alianței pe care o are cu Renault.

Cu toate acestea, surse din cadrul constructorului japonez au dezvăluit pentru agenția de presă Reuters că Nissan ar urma să primească bani din partea celor de la Fiat, în cazul în care aceștia vor utiliza tehnologii dezvoltate pentru mașini electrice.

De altfel, presa internațională speculează că Fiat-Chrysler a propus această fuziune pentru a primi acces la platformele pentru mașini electrice precum Renault Zoe și Nissan Leaf.

"De fiecare dată când Nissan transferă platforme, trenuri de rulare sau alte tehnologii către Renault, Renault trebuie să plătească o taxă pentru a folosi acea tehnologie. Prin urmare, Fiat-Chrysler ar deveni un alt client al nostru, iar asta este bine. Mai multe afaceri pentru noi", a precizat o sursă.

În plus, o altă problemă este generată de relația contractuală dintre Renault și Nissan.

În prezent, Nissan plătește pentru tehnologiile Renault mai mulți bani decât plătește Renault pentru tehnologiile Nissan.

Cel mai probabil, Nissan se va folosi de o eventuală fuziune între Renault și Fiat-Chrysler pentru a solicita taxe mai mari din partea Renault.

Un purtător de cuvânt al celor de la Nissan a refuzat însă să comenteze acest subiect.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru