Nissan Leaf a început producția în Europa: primele unități vor ajunge pe piață în februarie 2018

de Petre Barac
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf a intrat oficial în producție la fabrica din Sunderland (Marea Britanie), iar primii clienți vor putea intra în posesia mașinilor lor în luna februarie a anului viitor.

Nissan a lansat noua generație a electricei Leaf în luna septembrie, cu promisiunea unei autonomii de 378 de kilometri și e-Pedal, versiunea Nissan a tehnologiei care te ajută să oprești mașina fără pedala de frână.

Japonezii au anunțat începerea oficială a producției pentru noua Leaf în fabrica sa din Sunderland (Marea Britanie), iar primele comenzi vor ajunge la clienți începând cu luna februarie 2018.

“Suntem încântați să începem producția la Sunderland și să aducem noua Nissan Leaf pe piețele europene începând din februarie”, au anunțat cei de la Nissan.

Fabrica din Sunderland este cea mai mare din Marea Britanie, cu peste 9 milioane de mașini asamblate din 1986 și până astăzi, fiind responsabilă de producția modelelor Leaf, Qashqai și Juke de la Nissan, precum și a modelelor Q30 și QX30 de la Infiniti.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • @AM: Poate ati vrut sa scrieti "a DOUA generatie", nu a noua...
    3 2
  • someone
    daca fabrica din sunderland face 9 mil / an, atunci impreuna cu renault, impreuna cu celelalte fabrici nissan de pe mapamond, impreuna cu mitsubishi, pe ce loc este sau ar trebui sa fie grupul din pct de vedere al vanzarilor?
    6 1
  • @someone Da, e o mare eroare in articol. Renault-Nissan n-au produs in anii trecuti 9 mil auto pe an la toate fabricile de pe mapamond. Doar de cand cu Mitsu trec de borna respectiva.
    3 0
  • @Someone, @Andy,

    Mulțumim pentru observație. Am corectat.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru