Nissan Leaf primește un nou teaser: stopurile noii generații, dezvăluite înainte de lansarea din septembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat încă o imagine teaser pentru noua generație a modelului electric Leaf, care evidențiază forma blocurilor optice spate.

Nissan Leaf este una dintre mașinile electrice cu cele mai ample campanii de promovare din ultima perioadă. De data aceasta, constructorul japonez ne oferă o nouă imagine teaser care evidențiază forma blocurilor optice spate, dar și logo-ul Zero Emission amplsat în imediata apropiere a acestora.

Potrivit unor informații anterioare neoficiale, motorul noului Nissan Leaf va genera echivalentul a 147 de cai putere, în timp ce cuplul va fi de 320 Nm. Aceste cifre sunt semnificativ mai bune decât cele ale generației actuale, care are 107 cai putere și un cuplu de 253 Nm.

De asemenea, fișa tehnică neoficială indică prezența unui acumulator de 40 kWh, o capacitate care ar putea fi suficientă pentru a asigura autonomia de circa 300 de kilometri vehiculată până în prezent. Ulterior, Leaf ar urma să primească o baterie ceva mai generoasă, iar autonomia va crește până la 500 de kilometri.

In plus, noua generație Nissan Leaf va include o pedală specială de accelerație care va putea fi utilizată și pe post de frână, dar și pentru a opri mașina pe loc, inclusiv la urcarea unei rampe. Astfel, prin simplă apăsare a unui buton de pe panoul de bord, pedala de accelerație va putea fi folosită și pe post de frână.

Într-o astfel de situație, șoferul va apăsa pe pedală pentru a accelera, va retrage ușor piciorul pentru a frâna și va elibera complet pedala pentru a opri mașina. Pe de altă parte, prețul va fi unul accesibil pentru o mașină electrică.

Pe piața din Statele Unite, modelul cu nivelul de echipare S ar urma să coste 30.000 de dolari, adică cu 5.000 de dolari mai puțin decât Tesla Model 3. Noul Nissan Leaf va fi dezvăluit în 6 septembrie.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru